Gera naujiena Eigulių gyventojams – „Kauno energija“ rado sprendimą

Vietoje planuoto šilumos tiekimo sustabdymo dviem mėnesiams, Eigulių mikrorajone šilumos tiekimas atnaujinamas anksčiau numatyto termino. Šilumos tiekimą tapo įmanoma atnaujinti panaudojus netradicinį sprendimą – mobiliąją katilinę.

Šilumos tiekimas 19 Eigulių mikrorajono namų buvo sustabdytas gegužės 29 d. dėl vykdomos magistralinio šilumos tiekimo vamzdyno rekonstrukcijos. Planuota, kad tiekimas bus sustabdytas iki pat liepos 20 d. Tačiau, siekiant, kad žmonės patirtų kuo mažiau nepatogumų, buvo panaudotas netradicinis sprendimas – prie šilumos tiekimo tinklo buvo prijungta mobilioji katilinė, kuri šiuo metu jau pradėjo tiekti šilumą.

Šilumos tiekimas atnaujintas daugumai atjungtų namų, išskyrus visuomeninį pastatą, esantį P. Lukšio g. 58 ir daugiabučius namus P. Plechavičiaus g. 2, 4, ir 6. Į šiuos pastatus šiluma tiekiama iš kitos tinklo atšakos, todėl tiekti jiems šilumą iš mobiliosios katilinės nėra galimybių.

Visų kitų pastatų gyventojai jau gali naudotis karštu vandeniu. Jo tiekimą į kiekvieną konkretų pastatą turi įjungti šių pastatų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai.

Jei Jūsų bute vis dar nebėgs karštas vanduo, maloniai prašome kreiptis į savo pastato šildymo ir karšto vandens sistemas prižiūrintį asmenį ar įmonę. Jų kontaktinius duomenis pagal savo adresą galite rasti paspaudę čia.

Šilumos tiekimas laikinai buvo sustabdytas dėl vykdomos magistralinio šilumos tiekimo vamzdyno rekonstrukcijos. Jos metu čia keičiama 500 mm skersmens šilumos tiekimo magistralinio vamzdyno 1,15 km ilgio atkarpa. Rekonstrukcijos metu seni susidėvėję termofikacinio vandens tiekimo vamzdžiai keičiami naujais, šiuolaikiškais, poliuretano izoliacija dengtais vamzdžiais.

Rekonstrukcija vykdoma pagal iš Europos Sąjungos Struktūrinių Fondų iš dalies finansuojamą projektą „Kauno miesto integruoto tinklo rekonstravimas P. Lukšio gatvėje“, kurio tikslas yra padidinti šilumos tiekimo patikimumą bei centralizuoto šilumos tiekimo sistemos efektyvumą. Pakeisti šią vamzdyno atkarpą būtina, nes jos amžius siekia 42 metus ir ji yra susidėvėjusi. Pakeitus šiuos vamzdžius naujais, jie vėl tarnaus kelis dešimtmečius.

Atsiprašome kauniečių už laikinus nepatogumus ir prašome kantrybės bei supratingumo. Darysime viską, kad šilumos tiekimas karštam vandeniui ruošti būtų atnaujintas kaip įmanoma greičiau.

Daugiau informacijos apie termofikacinio vandens tiekimo stabdymą ir atnaujinimą rasite čia: http://www.kaunoenergija.lt/bendroji-informacija/paslaugu-tiekimo-stabdymai-atnaujinimai/

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content