Dėl svarbiausių metų lenktynių Kaune – laikini eismo apribojimai

Į Kauną jau sugužėjo geriausi F2 vandens formulių lenktyninkai iš viso pasaulio. Šeštadienį Kauno mariose startuos vandens formulių F2 pirmasis Pasaulio čempionato etapas ir gliserių „FR-1000” Europos čempionatas. Dėl svarbiausių metų lenktynių šį šeštadienį ir sekmadienį nuo 8 iki 20 val. bus apribotas eismas per Kauno HES tiltą, o T. Masiulio gatvė taps akligatviu.

Skaičiuojama, kad grandiozinį renginį stebės tūkstančiai sirgalių, tad eismo ribojimas yra būtina sąlyga žiūrovų saugumui ir patogumui užtikrinti.

Lenktynių trasa drieksis Kauno marių įlankoje ties T. Masiulio gatve. Visi 5 posūkiai mus matomi iš abiejų žiūrovų zonų. Trasa išdėstyta taip, kad vandens formulės lėktų saugiu atstumu kuo arčiau žiūrovų.

„Be jokios abejonės, atsižvelgėme į visus saugumo reikalavimus. Formulės plauks maksimaliai arti žmonių, kiek tai leidžia saugumo reikalavimai. Garantuojame, kad įspūdis bus didelis – formulės lėks 80-100 m atstumu nuo sirgalių zonų“, – sako renginio organizatorius Mindaugas Mačiulaitis.

Laikini eismo pokyčiai – dėl žiūrovų saugumo

Dėl lenktynių šeštadienį ir sekmadienį bus laikinai uždarytas Kauno hidroelektrinės tiltas. Automobilių eismas bus draudžiamas birželio 10 ir 11 dienomis nuo 8 iki 20 val. Kitu laiku automobiliai galės važiuoti įprastu maršrutu. Tuo pačiu metu draudžiamas ir traukinių eismas.

„Dėl didelių žiūrovų srautų galimos automobilių spūstys T. Masiulio gatvėje. Prašome vairuotojų gerbti save ir kitus eismo dalyvius bei paisyti kelio ženklų (tame tarpe laikinų) nurodymų“, – sako M. Mačiulaitis.

Penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį bus uždarytas Kauno marių paplūdimys ir automobilių stovėjimo aikštelė greta pastato esančio adresu T. Masiulio g. 21a.

Lenktyniu metu – šeštadienį ir sekmadienį – bus uždaryta automobilių stovėjimo aikštelė greta Pažaislio vienuolyno (T. Masiulio g. 31).

„Atsiprašome miestiečių ir Kauno svečių už šiuos laikinus nepatogumus, tikimės tolerancijos ir supratimo“, – prašo renginio organizatoriai.

Didžiausias Kauno istorijoje vandens motosporto renginys vyks miesto teritorijoje, kurioje automobilių statymo vietų skaičius itin ribotas. Organizatoriai pasirūpino, kad į lenktynių vietą būtų galima patogiai atvykti viešuoju transporto – visą savaitgalį kursuos specialiais ženklais pažymėti 5, 9 ir 12 maršruto troleibusai. Šių troleibusų maršrutas bus pratęstas iki pat lenktynių vietos.

„Be jokios abejonės, atvykimas į renginį bus patogiausiais šiais specialiais troleibusais. Specialiai lenktynėms skirti prailginti maršrutai driekiasi iki pat lenktynių trasos, tad viešuoju transportu atvyksite tiesiai prie žiūrovų zonų“, – teigia M. Mačiulaitis.

Konkurencija didžiulė

Į Kauną jau atvyko 24 geriausi pasaulio pilotai iš Skandinavijos šalių, Didžiosios Britanijos, Rusijos, Vokietijos, Italijos ir net Jungtinių Arabų Emiratų.

Renginio metu be pagrindinių lenktynių, kurių metu pilotai trasą turės įveikti 80 kartų, vyks ir kitos įdomios rungtys. Viena iš jų – maksimalaus greičio siekimo rungtis, kai pilotai sieks išvystyti kuo didesnį greitį tiesiojoje.

„Reikėtų atkreipti dėmesį, kad Kaune vyks Pasaulio čempionato startas. Tai reiškia, kad visi dalyviai turės po žiemos suremontuotus veikiančius laivus. Todėl šis renginys tampa dar labiau išskirtinis – būtent sezono starte bus daugiausiai dalyvių ir arši kova dėl pozicijų“, – teigia M. Mačiulaitis.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content