Aleksoto aerodrome – naujutėlis pakilimo takas

Po daugiau kaip mėnesį trukusios pertraukos virš Aleksoto vėl kyla lėktuvai. S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome baigti kilimo-tūpimo tako remonto darbai, o nuo birželio pradžios atnaujinti skrydžiai. Džiaugdamiesi ilgai laukta rekonstrukcija, aviatoriai tiki, jog tai yra pradžia dideliems ateities pokyčiams.

„Kaunas nuo šiol beveik miesto centre turės tikrus, pilnavertiškus oro vartus į Europą ir visą Šengeno erdvę“, – pabrėžė S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo direktorius Vytas Skučas.

1130 m ilgio ir 50 m pločio kilimo-tūpimo take nuo šiol juoduoja nauja asfalto danga, kuri nebuvo renovuota daugiau kaip tris dešimtmečius. Sezono metu kasdien čia kyla ir leidžiasi po kelis šimtus lėktuvų.

Pasak aerodromo vadovo, atnaujintas pakilimo takas pasitarnaus pritraukiant didesnius aviaturistų srautus iš viso pasaulio. Dėl to čia planuojama įkurti aviakempingą, modernų kuro sandėlį bei pakilimo tako apšvietimą.

Tai bus geriausias bendrosios aviacijos aerodromas Lietuvoje ir vienas moderniausių Baltijos šalyse, galėsiantis pilnavertiškai priimti turistus iš svetur. 2B kategorijos, kitaip dar vadinamame biznio klasės aerodrome galės leistis ir kilti nuo vienviečio lėktuvėlio iki 20 vietų orlaivio.

Netoliese bus įkurta Broniaus Oškinio vardo vaikų aviacijos mokykla. Ketinama daugiau dėmesio skirti socialiniams projektams, švietėjiškoms veikloms. Greta numatyta įrengti parašiutinio nusileidimo zoną. V. Skučas žada, kad ateityje aerodromas taps dar atviresnis visuomenei, čia organizuojant šventes ir kitus renginius kauniečiams bei miesto svečiams.

Prieš 102 metus įkurtas S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas laikomas seniausiu Lietuvoje ir vienu seniausių visoje Europoje. Jis pelnytai vadinamas istoriniu tarpukario Lietuvos aviacijos simboliu, o neseniai buvo įtrauktas į Europos įdomiausių atskristi aerodromų sąrašą. Siekdami pademonstruoti atgyjantį ir besikeičiantį S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą kolegoms iš svetur, aviatoriai planuoja surengti tarptautinį AN-2 lėktuvų sąskrydį.

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content