Išskirtinė premjera Kaunui: demokratinės Rusijos viltis ir tragedija

Vieno iškiliausių žmogaus teisių ir demokratijos gynėjų Boriso Nemcovo biografiją galime skaityti kaip pačios demokratinės Rusijos istoriją. Kaip veržlią laisvo žodžio ir minčių tėkmę, svajonę savo šalį paversti klestinčia ir vertybėmis grįsta, tačiau negailestingai parblokštą tragiško likimo valstybę. Kaune pirmą kartą Lietuvos publikai bus pristatomas didžiulio susidomėjimo Rusijoje sulaukęs ir suvaržytas filmas „Pernelyg laisas žmogus" (angl. – The Man Who Was Too Free)

Filmo premjera vyks birželio 10 dieną Kauno kino centre „Romuva“. Dėl šio seanso specialiai į Lietuvą atvyks filmo autoriai ir B. Nemcovo bendražygiai, dalyvaus kino kritikai ir demokratinės Rusijos šalininkai. Būtent kauniečiai pirmieji turės galimybę išvysti mūsų šalyje dar nerodytą, tačiau tarptautinės auditorijos simpatijas pelniusį filmą.

„Tai kūrinys, kurį Maskvoje stebėjome sausakimšose salėse. Seansai, kurių skaičius buvo griežtai apribotas dėl didžiulio susidomėjimo. Tai B. Nemcovas, kurį prisimename su didžiule pagarba, susižavėjimu jo idėjomis ir vizija, kurią jis puoselėjo iki pat tragiškos mirties. Nieko labiau jis netroško kaip laisvės ir demokratijos savo šaliai. Savo pasišventimą šiai idėjai jis paaukojo tragiška mirtimi, tačiau tuo pat metu sudrebino režimo pamatus“, – pažymi filmo premjeroje dalyvausianti Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas. Filmo autoriai surinko unikalią archyvinę medžiagą, todėl tai nėra įprastas biografinis kūrinys, papasakotas B. Nemcovą pažinojusių žmonių lūpomis. „Pernelyg laisvas žmogus“ – tai B. Nemcovui esant gyvam nufilmuotų intriguojančių siužetų, niekur nerodytos istorinės informacijos ir jo bendražygių prisiminimų sintezė. Seanso metu žiūrovai girdės jo paties balsą, bus nukelti į 1990-ųjų vilties metus, 2000-ųjų šalį purčiusią emocinę ir finansinę krizę, 2015-aisiais lemtingą vasario vakarą ant tilto greta Raudonosios aikštės.

„Mūsų filmas skirtas modernios Rusijos vizijos puoselėtojui, stipriai ir išmintingai asmenybei. Deja, bet turime prisiimti atsakomybę dėl to, kad ją pažinti pradedame tik po paties B. Nemcovo mirties. Jo gyvenimo istorija įrodo, kad įmanoma nuversti kalnus politikoje, išliekant nuoširdžiu, atviru, sąžiningu ir principingu žmogumi. Ši biografija tampa demokratinės Rusijos istorija. Todėl atmindami jį, kartu prisimename ir šią istoriją“, – teigia vienas filmo autorių, žurnalistas, „The Moscow Times“ redaktorius Mikhail Fishman, atvyksiantis į kino premjerą. Filmo premjera vyks birželio 10 d. 17 val. laikinoje "Romuvos" kino salėje, įsikūrusioje Nacionalinio Kauno dramos teatro mažųjų salių kiemelyje (Kęstučio g. 62, Kaunas).

Bilietų kiekis ribotas, juos galima įsigyti internetu tiketa.lt ir „Romuvos“ kasoje.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content