Šilumos kaina Kaune gegužę – viena iš mažiausių Lietuvoje

Nuo gegužės iki gegužės šilumos kaina Kaune sumažėjo 10,78 proc., teigia Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) savo išplatintame pranešime apie gegužės mėnesio šilumos kainų statistiką Lietuvoje. Palyginus su balandžiu, šilumos kaina sumažėjo 6,46 proc.

Pasak komisijos, vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Lietuvoje gegužės mėn. yra 4,58 ct/kWh (be PVM) ir, palyginus su balandžiu, sumažėjo 5,37 proc. Per metus šiluma vartotojams atpigo 10,02 proc.

Gegužę, palyginus su balandžio mėn., labiausiai – 32,06 proc. (2,51 ct/kWh su PVM) – šiluma atpigo Alytaus vartotojams. Ten, UAB „Litesko“ filialui „Alytaus energija“ VKEKK nustatė naują bazinę šilumos kainą.

Dėl pigiau iš nepriklausomų šilumos gamintojų įsigytos šilumos, AB „Klaipėdos energija“ aptarnaujami vartotojai už šilumą gegužę moka 13,89 proc. (0,71 ct/kWh su PVM) mažiau, AB „Šiaulių energija“ šilumos kainą vartotojams mažina savo pelno sąskaita – šiluma pinga 11,71 proc. (0,54 ct/kWh su PVM).

Dėl biokuro kainos pokyčio šiluma apie 1 proc. brangsta VšĮ „Velžio komunalinis ūkis“, UAB „Varėnos šiluma“ ir UAB „Skuodo šiluma“ aptarnaujamiems vartotojams.

Tarp penkių didžiųjų miestų gegužės mėn. už šilumą mažiausiai moka Šiaulių, daugiausia – Panevėžio gyventojai. Gegužės mėn., palyginus su balandžiu, dėl iš nepriklausomų gamintojų įsigytos pigesnės šilumos bei mažesnių žaliavos kainų (biokuro, dujų), šilumos kaina mažėjo: AB „Klaipėdos energija“ aptarnaujamiems vartotojams – 13,89 proc. (0,71 ct/kWh su PVM) (per metus šilumos kaina sumažėjo  3,93 proc.), AB „Kauno energija“ – 6,46 proc. (0,31 ct/kWh su PVM) (per metus šilumos kaina sumažėjo 10,78 proc.), AB „Vilniaus šilumos tinklai“ – 1,10 proc. (0,05 ct/kWh su PVM) (per metus šilumos kaina Vilniuje mažėjo 25,25 proc.), AB „Panevėžio energija“ – 0,85 proc. (0,05 ct/kWh su PVM) (per metus šilumos kaina sumažėjo 2,81 proc.). AB „Šiaulių energija“ šilumos kainą vartotojams mažina savo pelno sąskaita – šiluma pinga 11,71 proc. (0,54 ct/kWh su PVM) (per metus šilumos kaina sumažėjo 10,31 proc.).

Lietuvos mastu gegužės mėn. mažiausia šilumos kaina yra Šiauliuose (4,07 ct/kWh su PVM), didžiausia – Biržų rajone (9,27 ct/kWh su PVM). Grafike pateikiamas gegužės mėnesio centralizuotai tiekiamos šilumos kainų palyginimas pagal VKEKK licencijuojamus šilumos tiekėjus. VKEKK duomenimis, šilumos kaina Kaune 2017 m. gegužės mėnesį yra ketvirtoji pagal mažumą Lietuvoje.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content