Investuotojai Kaunui piešia šviesią ateitį: „Daug kas pavydi tokios sėkmės“

Kaune veikiančių užsienio kompanijų padalinių vadovai, Seimo nariai ir kitų organizacijų atstovai vieningai sutaria, kad atgyjantis Kaunas kasdien įgauna vis didesnį potencialą augti ir klestėti. Tuo metu miesto vadovai komplimentus vertina nuosaikiai.

„Kaunas keičiasi. Mums ne tik patiems buvo nusibodę gyventi apleistame ir pamirštame mieste, bet norėjosi permainų ir dėl kitų žmonių. Siekiame, kad jie čia atvažiuotų ne vien studijuoti, bet ir nuolat gyventi, kurti šeimas ir sieti savo ateitį būtent su Kaunu, nes tai – patogus ir puikus miestas“, – pirmąkart vykusios Investuotojų iniciatyvos Kaune dalyviams kalbėjo miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Kaip vieną esminių pokyčių miesto valdyme V. Matijošaitis įvardijo pasikeitusį savivaldybės darbuotojų požiūrį į darbą: „Jie dirba patys, laisvomis rankomis, neveikiami politikų ar verslo interesų. Tam įtakos turėjo ir sumažintas darbuotojų skaičius. Nesakau, kad atleisti žmonės buvo blogi. Tiesiog jų skaičius buvo perteklinis“.

Kauno miesto savivaldybėje šią savaitę susirinkę verslo sektoriaus, valstybinių institucijų ir kitų organizacijų atstovai surengė forumą šiandieninėms Kauno miesto galimybėms ir ateities vizijoms bei perspektyvoms aptarti. Renginio dalyviai pozityviai įvertino Kaune aiškiai matomus pokyčius, kurie neabejotinai atsiliepia bendram miesto klimatui.

„Šitos sėkmės, kuri dabar vyksta Kaune, daug kas pavydi. Kaunas tampa ateinančių didelių permainų epicentru. Vizijos jums čia tikrai užtenka“, – pripažino vienas renginio globėjų, Seimo narys Žygimantas Pavilionis.

Vicemeras Povilas Mačiulis, pristatęs šiandienines miesto plėtros tendencijas, pastebėjo, kad Kaunas patrauklus ne tik paslaugų centrams, bet ir gamybinėms įmonėms. Pasak jo, kiekviena naujai įsteigta įmonė ar padalinys – tai didelis laimėjimas visam miestui, todėl Kaunas tam skiria ypatingą dėmesį.

„Prieš kelerius metus ne kartą teko akis į akį susidurti su liūdna situacija, kuomet pokalbiai su potencialiais investuotojais baigdavosi vos iškilus klausimams apie patalpas darbui. Šiandien situacija kardinaliai pasikeitusi. Džiugu ir tai, jog investuotojus domina ne vien nauji biurų pastatai, bet ir autentiška tarpukario architektūra, kuria garsėja Kaunas. Čia irgi galime pasiūlyti visą eilę palankių sprendimų“, – kalbėjo P. Mačiulis.

700 darbuotojų turinčios bendrovės „Intermedix Lietuva“ direktorius Lukas Jankauskas įsitikinęs, kad dabartinės tendencijos padės Kaunui pritraukti daugiau investuotojų. Jam antrino ir „Callcredit Information Group“ Lietuvos biuro vadovas Dainius Aksinavičius: „Džiugu matyti judesį, kuris jaučiamas labai pozityvus. Miestas nebėra pilkas, jis tampa gyvas.“

„Strategic Staffing Solutions“ viceprezidentas ir Lietuvos garbės konsulas JAV Jeffrey Allen Nelson pastebėjo, kad kauniečiai yra konkurencingi efektyviai dirbti pasaulinio lygio kompanijose. Pasak svečio, tai yra vienas svaresnių įnašų į tolesnį Kauno miesto klestėjimą.

„Kauniečiai visada išsiskyrė ypatingu verslumu. Tai reikšminga savybė, kuri šiandien itin aktuali visam miestui kur kas platesniu mastu“, – konstatavo susitikimą moderavusi Investuotojų forumo vykdomoji direktorė ir skaidraus verslo iniciatyvos „Baltoji banga“ tarybos pirmininkė Rūta Skyrienė.

 

Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content