Kauniečiams duris atvers Šančių biblioteka

Balandžio 25 d. duris po remonto atvers Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Šančių padalinys. Biblioteka kviečia kauniečius į nuotaikingą atidarymo šventę, kurios metu pasirodymą surengs Jurgis Didžiulis bei bus pristatytas dar negirdėtas projektas „Lobiai bibliotekoje“.

Biblioteka pradėta remontuoti praėjusių metu rudenį. Tikimasi, jog naujai įrengta biblioteka taps ne tik patrauklesnė skaitytojams, tačiau bus ir stiprus Šančių mikrorajono kultūrinis centras. Lankytojus bibliotekoje pasitiks plačios ir šviesios erdvės, naujos knygų lentynos, vaikų erdvė, interneto skaitykla ir Šančių bibliotekos talismanu jau tapęs pianinas.

Bibliotekos atidarymo šventės dalyvius įtrauks interaktyvus muzikinis dainų autoriaus, atlikėjo, prodiuserio, visuomeninių procesų tyrinėtojo ir socialinių iniciatyvų aktyvisto Jurgio Didžiulio pasirodymas. Renginio metu taip pat bus pristatytas projektas „Lobiai bibliotekoje“, prie kurio prisijungė ir verslo atstovai.

Pagrindinė projekto „Lobiai bibliotekoje“ idėja – skatinti kauniečių, ypač jaunimo, skaitymą, pasitelkiant žaidybinius elementus. Visą mėnesį (nuo balandžio 26 d. iki gegužės 25 d.) miesto bibliotekos Suaugusiųjų vartotojų aptarnavimo skyriuje (Laisvės al. 57) skolinantis leidinį į namus, bus galimybė knygoje atsitiktinai rasti paslėptų dovanų arba solidžių nuolaidų kuponų, kuriuos dovanoja socialiai atsakingos įmonės. Skaitytojas ne tik galės pasiskolinti norimą knygą, bet ir laimėti puikių prizų už tai, jog skaito. Būtent Jurgis Didžiulis ir bus pirmasis šios akcijos dalyvis, kuris šventės metu mėgins atrasti knygoje paslėptą „lobį“.

Šančių bibliotekos (Sandėlių g. 7) atidarymo šventė vyks Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu, balandžio 25 d., antradienį, 17 val. Visi, maži ir dideli, kviečiami joje dalyvauti ir atrasti atsinaujinusią Šančių biblioteką.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content