Konkursas „Kauno akcentai“ žengia į antrąjį etapą: laukia idėjų dizaino objektams

Kaunas skelbia antrąjį konkurso „Kauno akcentai“ kvietimą. Šį kartą visi menininkai ir kūrybiški kauniečiai kviečiami teikti dizaino objektų idėjas, kurios būtų funkcionalios, atspindėtų Kauno savitumą, jo tradicijas ir šiandieninį miesto ritmą.

Šiame konkurso etape idėjų autorių nevaržo jokie apribojimai, o dalyvauti ir paraiškas pateikti gali visi. Pasak konkurso organizatorių, dizaino objektai turi turėti meninę vertę, būtų išskirtiniai, šiuolaikiški ir sukurti iš patvarių medžiagų. Be to, pateiktos idėjos neturėtų kelti asociacijų su kitais miestais ar šalimis.

„Kaunas priklauso UNESCO kūrybingų miestų tinklui dizaino srityje. Džiugu, jog miestas vis aktyviau vysto dialogą su visuomene, ieško iniciatyvų ir idėjų, kurios prisidėtų prie įdomių dizaino sprendinių viešosiose erdvėse. Kaune vyksta nuostabūs procesai, o savivaldybė kviečia būti to dalimi“, – teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Idėjas galima siūlyti visoms Kauno viešosioms erdvėms. Dizaino objektai gali būti pritaikyti bet kuriai miesto vietai, tačiau didžiausią dėmesį kviečiama atkreipti  į miesto centrą: Naujamiestį (S. Putvinskio g., Trakų g., Vytauto pr., Kęstučio g., Birštono g., Šv. Gertrūdos g., E. Ožeškienės g.) ir Senamiestį (Karaliaus Mindaugo pr., Santakos parke, Šv. Gertrūdos g., Birštono g.).

„Dizaino objektai, priešingai nei skulptūros, turėtų būti funkcionalūs. Tai galėtų būti suoliukai, šiukšliadėžės, šviestuvai, dviračių laikikliai, stoginės ir kiti objektai, kurie darniai įsilietų į miesto gyvenimą“, – sako Kauno savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Konkurse nugalėjusias idėjas jų autoriai galės įgyvendinti patys arba patikėti jų realizavimą kitiems profesionaliems. Projektui įgyvendinti iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto galės būti skiriama iki 100 proc. tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Šiemet į konkursą „Kauno akcentai“ skelbiami trys kvietimai pagal šias sritis: skulptūrų (jau pasibaigęs), dizaino objektų ir šviesos instaliacijų, kurie suteiktų viešosioms erdvėms patrauklumo bei unikalumo. Kiek ir kokių meninių akcentų šįmet bus įgyvendinta, paaiškės po idėjų konkurso.

Kiekvienos srities projektus vertins nepriklausoma komisija, kuri ir išrinks konkurso nugalėtojus.  Idėjų įgyvendinimui šių metų miesto biudžete numatyta dvigubai daugiau lėšų nei pernai – beveik 400 tūkst. eurų. Visa informacija apie konkursą „Kauno akcentai“ skelbiama internetinėje svetainėje http://akcentai.kaunas.lt

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content