Socialinių būstų plėtra: Kaunas perka butus

Kauno miesto savivaldybė ieško butų, kurie bus skirti socialiniams būstams. Pasiūlymų savivaldybė laukia iki balandžio 27 dienos.

Kauno miesto savivaldybė plėsdama savo socialinio būsto fondą skelbiamų derybų būdu perka socialinį būstą Kauno mieste. Bus perkamos ne mažesnio kaip 25 kv. m ir ne didesnio kaip 40 kv. m naudingojo ploto vieno kambario ir ne didesnio kaip 58 kv. m naudingojo ploto dviejų kambarių gyvenamosios patalpos, t. y. bendro gyvenamųjų kambarių ir kitų būsto patalpų (virtuvių, sanitarinių mazgų, koridorių, įmontuotų spintų, šildomų lodžijų ir kitų šildomų pagalbinių patalpų) ploto. Į naudingąjį gyvenamųjų patalpų plotą neįskaitomas balkonų, terasų, rūsių, nešildomų lodžijų plotas. Komisija turi teisę priimti motyvuotą sprendimą pirkti gyvenamąsias patalpas, kurių plotas ne daugiau kaip 3 proc. skiriasi nuo reikalaujamo ploto (detalesnė informacija pateikiama Socialinio būsto pirkimo skelbiamų derybų būdu sąlygų apraše (toliau – Pirkimo dokumentai).

Kandidatai Pirkimo dokumentus laisvai ir nemokamai iki 2017 m. balandžio 27 d. 9:30val., darbo dienomis ir darbo valandomis, gali gauti Kauno miesto savivaldybės administracijos Būsto valdymo skyriuje, 107 kabinete, J. Gruodžio g. 9, Kaune. Pirkimo dokumentai viešai skelbiami ir interneto puslapyje https://www.kaunas.lt/gyvenamas-bustas skiltyje „Socialinių būstų pirkimas“.

Paraiškos su  Pirkimo dokumentuose nurodytais duomenimis ir dokumentais dalyvauti skelbiamose derybose turi būti pateiktos iki 2017 m.  balandžio 27 d. 9:30 val., darbo dienomis ir darbo valandomis. Vėliau pateiktos paraiškos nebus nagrinėjamos. Paraiškos pateikiamos užklijuotame voke su užrašu: „Socialinio būsto pirkimai“ nurodant kandidato rekvizitus  Kauno miesto savivaldybės administracijos Būsto valdymo skyriuje, 107 kab., J. Gruodžio g. 9, Kaune. Paraišką kandidatas gali pateikti pats,  per kurjerį arba atsiųsti paštu nurodytu adresu.

Papildomą informaciją teikia Zita Ašeriškienė, tel. + 370 37 42 54 46 el. paštas: [email protected], arba Jurgita Vasiliauskienė, tel. +370 645 19253 el. paštas:  [email protected].

Perkamos gyvenamosios patalpos turi būti namuose, statytuose ne anksčiau kaip 1978 metais. Šis reikalavimas netaikomas gyvenamosioms patalpoms, esančioms mūriniuose namuose, kurių atnaujinti (modernizuoti) stogai (išskyrus namus su šlaitiniais stogais) ir namų šilumos punktai, kai  ne vėliau kaip iki derybų pradžios pateikiami atnaujinimą (modernizavimą) įrodantys dokumentai.

Jei gyvenamasis namas, kuriame yra parduodamos gyvenamosios patalpos, yra atnaujintas (modernizuotas), laimėjęs kandidatas iki derybų, bet ne vėliau kaip iki galutinio sprendimo dėl laimėjusių kandidatų priėmimo, turės pateikti dokumentus, įrodančius, kad parduodamų gyvenamųjų patalpų savininkas neturi jokių įsiskolinimų už atliktus gyvenamojo namo atnaujinimo (modernizavimo) darbus.

Gyvenamosios patalpos, esančios (įrengtos) buvusiuose bendrabučiuose bei mediniuose ar karkasiniuose namuose, įrengtos pusrūsiuose, palėpėse, užstatytuose koridoriuose, taip pat neįrengtos ir poilsiui skirtos gyvenamosios patalpos bei gyvenamosios patalpos, šildomos krosnimis ar elektra nebus perkamos.

Kandidatas (atskirai dėl kiekvienos siūlomos pirkti gyvenamosios patalpos) pateikia užpildytą paraišką su nurodyta pradine kaina, gyvenamosios patalpos nuosavybę patvirtinančių dokumentų kopijas, kadastro duomenų bylos kopiją, dokumentus, patvirtinančius praėjusį šildymo sezoną (nuo 2015 metų spalio mėnesio iki 2016 m. kovo mėnesio) bei dalies einamojo šildymo sezono (nuo 2016 metų spalio mėnesio iki 2017 metų vasario mėnesio) mokėtus kasmėnesinius mokesčius už šildymą, ir įgalinimus patvirtinančius dokumentus, suteikiančius teisę asmeniui derėtis dėl gyvenamųjų patalpų pardavimo. Paraiškos dalyvauti derybose ir kiti dokumentai pateikiami lietuvių kalba.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content