Naujasis Kauno muziejaus vadovas: pokyčiai neišvengiami

Kauno miesto muziejus turi naują vadovą. Po kruopščios atrankos juo tapo šiuolaikiško muziejaus viziją pateikęs ir ją įgyvendinti pasiryžęs Gabrielius Sužiedėlis. Savo pirmąją darbo dieną jis pradėjo susitikimu ir prisistatymu kolegoms Kauno rotušėje.

„Keičiantis pasauliui, keičiasi ir šiandieninio muziejaus koncepcija, todėl pokyčiai yra neišvengiami. Turime kuo labiau orientuotis į muziejaus patrauklumą ir pritaikymą šiuolaikiniams poreikiams. Tai ypač svarbu dabar, kai Kaunas tapo 2022-ųjų Europos kultūros sostine, o kitąmet minėsime Lietuvos valstybingumo šimtmetį“, – sakė naujasis Kauno miesto muziejaus vadovas.

24-erių G. Sužiedėlis pagal išsilavinimą yra politikos analitikas, sukaupęs patirties tiek šiame moksle, tiek ir organizacinėje veikloje. Jis taip pat turi tvirtus pagrindus istorijos bei muziejininkystės srityse. Po studijų Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslu institute, akademines žinias jis įtvirtino prisidėdamas prie Valstybės pažinimo centro kūrimo, kur rengė edukacines programas. Tai leido iš arčiau pažinti muziejininkystę, diegti joje inovatyvius sprendimus.

„Kauno muziejaus vadovo paieškose sulaukta nemažo susidomėjimo. Džiugina tai, jog kandidatų spektras buvo išties platus – nuo istorikų iki menininkų, įvairių kultūros institucijų darbuotojų. Nemaža jų dalis – ne kauniečiai. Atranka susidėjo iš trijų etapų. Kiekvienas pristatė savo vizijas, turėjo atlaikyti tam tikrus išbandymus. Jau po pirmojo turo Gabrielius išsiskyrė savo idėjomis, o po to sekę pokalbiai tai tik patvirtino. Jei norime pokyčių, turime būti drąsūs ir pasitikėti jaunais žmonėmis“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Kauno vadovai tiki, kad jaunas vadovo amžius šįkart bus privalumas. Tuo neabejoja ir pats G. Sužiedėlis. Jis pasiryžęs savo energiją ir veržlumą suderinti su didžiule visų muziejaus darbuotojų patirtimi. Iš viso Kauno miesto muziejuje dirba per 60 žmonių.

„Tikime, kad Gabrielius bus pokyčių iniciatorius, o jūs jam padėsite, kad šis muziejus taptų patrauklus ne vien šalyje, bet ir visoje Europoje, –muziejaus darbuotojams pirmadienį sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas. – Džiaugiuosi, kad Kaunas prisiviliojo dar vieną vilnietį. Jis turėtų būti naudingas miestui. Jei kol kas nepadidiname gyventojų skaičiaus kitais būdais, tenka šitaip pritraukti imigrantus iš kitur.“

Naujasis muziejaus vadovas dėkojo už suteiktą pasitikėjimą ir užtikrino darysiantis viską, kad pateisintų jam keliamus didelius lūkesčius: „Esu atviras idėjoms, patarimams. Vertinu tarpusavio pasitikėjimą. Tikiu, kad būdami vieninga komanda mes parodysime, koks turtingas savo istorija yra Kaunas ir kaip miestas moka ją puoselėti bei pristatyti plačiajai visuomenei.“

Kauno miesto muziejų sudaro 5 padaliniai. Kol kas, pasak G. Sužiedėlio, tarp jų trūksta aiškaus ryšio ir skleidžiamos žinios. Būtent koncepcijos išgryninimą jis laiko vienu iš savo prioritetų. Tuo pačiu planuojama atnaujinti ekspozicijas pasitelkiant šiuolaikines technologijas ir suteikiant daugiau interaktyvumo.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content