Žemės valanda 2017: leiskime planetai pailsėti

Artėja 2017-ųjų „Žemės valanda“. Tai viso pasaulio akcija, skatinanti valandai išjungti elektros prietaisus, kad visi žmonės prisimintų, kiek tai kainuoja žaliajai planetai. Tūkstančiai miestų ir vietovių visoje planetoje išjungia šviesas, televizorius, fenus su simboline žinute: antros Žemės neturime.

Viena valanda apšviesti pasaulio visuomenei – tai daug ar mažai? Elektros energijos gamyba – tai vienas iš svarbiausių klimato kaitos veiksnių. Jį reikėtų spręsti ne valandą, ne dieną, o ištisus metus. Tačiau šiandien svarbiausia suklusti, pabusti ir susijungti tiems, kam planetos ateitis – ne vis vien. Kartu rasime tikrus sprendimus.

Kviečiame Jus prisidėti prie šios globalios iniciatyvos, kuri iš visuotinės tradicijos gali peraugti į kitokią – ateities visuomenę.

Kauno miesto savivaldybė šįmet ir vėl jungiasi prie pasaulinės akcijos „Žemės valanda“ – kovo 25 d.. vienai valandai (nuo 20.30 iki 21.30 val.) bus išjungti apšvietimo elektros įrenginiai:  Laisvės al. dalies, Rotušės pastato ir aikštės, Kauno Kristaus prisikėlimo bažnyčios, Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios ir Kauno miesto savivaldybės pastato.

Prisidėti prie akcijos gali ir visos įmonės, įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, vienai valandai sumažindamos apšvietimą savo patalpose bei prieigose.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content