Kovą šilumos kaina Kaune mažėjo

Kovo mėnesio vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Lietuvoje siekė 5,02 ct/kWh (be PVM) ir, palyginus su vasariu, padidėjo 3,08 proc. Tuo tarpu Kaune kovo mėnesį palyginus su vasariu, už šilumą vartotojai moka 5,94 proc. (0,34 ct/kWh su PVM) mažiau.

Tarp penkių didžiųjų miestų kovo mėn. už šilumą mažiausiai moka Šiaulių, daugiausiai – Panevėžio gyventojai. AB „Kauno energija“ aptarnaujamiems vartotojams kovo mėn., palyginus su vasariu, šilumos kaina mažėja 5,94 proc. (0,34 ct/kWh su PVM). AB „Kauno energija“ vartotojams tiekiamos šilumos kaina vėl tapo viena iš mažiausių Lietuvoje (žr. grafiką).

Kituose didžiuosiuose miestuose dėl didesnės gamtinių dujų kainos ir transportavimo mokesčio, taip pat brangiau įsigytos šilumos iš nepriklausomų šilumos gamintojų fiksuojamas šilumos kainų augimas: AB „Klaipėdos energija“ – 7,42 proc. (0,38 ct/kWh su PVM), UAB „Vilniaus energija“ –7,36 proc. (0,32 ct/kWh su PVM), AB „Panevėžio energija“ – 3,70 proc. (0,21 ct/kWh su PVM), AB „Šiaulių energija“ – 3,12 proc. (0,31 ct/kWh su PVM).

Galutinė vienanarė šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį 2017 m. kovo mėnesį yra 4,94 ct/kWh be PVM. Su 9 proc. PVM ji sudaro 5,38 ct/kWh. Pernai kovą šiluma kainavo 5,66 ct/kWh be PVM arba 6,17 ct/kWh su 9 proc. PVM.

Vartotojams, mokantiems nelengvatinį 21 proc. PVM, šilumos kaina 2017 m. kovą kainuos 5,98 ct/kWh. 2016-ųjų kovą šiluma su 21 proc. PVM jiems kainavo 6,85 ct/kWh. Sąskaitas už suvartotą šilumą sumažinti dar labiau galima tik atnaujinant ir apšiltinant pastatus.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content