Konkurso „Kauno akcentai“ pristatyme – būrys kūrybiškų žmonių

Idėjų konkurso „Kauno akcentai“ pristatymas visuomenei pritraukė būrį kūrybiškų žmonių, norinčių ir turinčių idėjų, kaip paversti Kauną įdomesniu miestu.

Konkursas ketvirtadienį buvo pristatytas Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto bendruomenei bei visiems besidomintiems šiuo konkurso „Talent Garden“ erdvėje. Pristatymų metu Kauno vicemeras Simonas Kairys, architektas, Kauno miesto tarybos narys Jonas Audėjaitis, Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas papasakojo apie konkurso specifiką, paraiškos kelią, idėjos vertinimo kriterijus, atsakė į rūpimus klausimus.

„Po pristatymo savo nuomonę apie šį konkursą pakeitė net ir skeptiškai nusiteikę menininkai. Į pristatymus susirinko labai rimtai nusiteikę kūrėjai, kurie turi idėjų ir kurie ruošiasi dalyvauti konkurse, tad sulaukėme labai konkrečių ir tikslingų klausimų“, – pasakojo vicemeras S. Kairys.

„Prisiminkime, kad tokios galimybės kaip „Kauno akcentai“ nei anksčiau, nei prieš dešimt metų nebuvo. Sukurti kažką neribojant vaizduotės, leidžiant pasireikšti kūrybiškai minčiai ir palikti tai savo mylimam miestui Kaunui – tai perspektyva, kuri atsivėrė Kauno kūrėjams“, – kalbėjo ir vienas iš praeitų metų konkurso nugalėtojų, projekto „Žvaigždžių sėjikas“ autorius Morfai.

Šiemet į konkursą „Kauno akcentai“ skelbiami trys kvietimai pagal šias sritis: skulptūrų, dizaino objektų ir šviesos instaliacijų, kurie suteiktų viešosioms erdvėms patrauklumo bei unikalumo. Idėjų autorių nevaržo jokie apribojimai, o konkurse dalyvauti ir miestą papuošti gali visi.  Iki balandžio 3 d. galioja kvietimas teikti paraiškas pagal sritį „Skulptūrų, kurios suteiktų erdvei patrauklumo ir individualumo, sukūrimas ir įrengimas“. Visa informacija apie konkursą skelbiama oficialioje interneto svetainėje akcentai.kaunas.lt

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content