Finišo tiesioji: greitai paaiškės, kaip bus pakrikštytas Koncertų centras Kaune

Tris savaites trukęs naujojo Koncertų centro pavadinimo konkursas artėja pabaigos link. Tūkstančiai kauniečių pareiškė savo nuomonę balsuodami ir teikdami savo pasiūlymus. Jau kitą savaitę bus paskelbti gautiniai rezultatai.

Specialiai šiam konkursui sukurtame interneto tinklapyje koncertucentras.kaunas.lt, naujausiais duomenimis, iš viso apsilankė gerokai per 7 tūkst. žmonių. Didžioji jų dalis pareiškė savo nuomonę rinkdamiesi iš išvardintų istorinių muzikos asmenybių, tačiau keli šimtai internautų pasiūlė savo variantus. Patys populiariausi iš jų taip pat pakliuvo į sąrašą balsavimui.

„Toks populiarumas neabejotinai parodo, kad nauja aukščiausių standartų koncertinė erdvė, iškilsianti H. ir O. Minkovskių gatvėje, netoli Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tilto, kauniečiams išties rūpi. Kaunas nebestovi vietoje, o vis sparčiau eina pirmyn, todėl profesionali akustinė erdvė, kokias turi didieji Europos miestai, mums irgi svarbi bei reikalinga“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Internautai dar gali pareikšti savo nuomonę iki savaitės pabaigos. Šiuo metu pateikiami šie galimi iškilių menininkų vardai: M. K. Čiurlionio, B. Dvariono, J. Gruodžio, A. Kačanausko, V. Kuprevičiaus, J. Naujalio, J. Tallat-Kelpšos bei K. ir M. Petrauskų, J. Heifetzo ir V. Kernagio. Tai garsiausi Lietuvos kompozitoriai, dainininkai, chorvedžiai, dirigentai, pedagogai ir kitaip ryškius pėdsakus muzikos istorijoje palikę kultūros veikėjai.

Greta istorinių muzikos asmenybių vardų pateikti ir du bendriniai žodžiai: Lietuva ir harmonija. Kol kas tarp visų dvylikos siūlomų variantų akivaizdžiai pirmauja M. K. Čiurlionio vardas.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content