Kaunas sieks tapti Europos jaunimo sostine

Kaunas užsibrėžė įgyvendinti ambicingą tikslą – 2021 metais tapti Europos jaunimo sostine. Antradienį  posėdžiavusiai Kauno tarybai pritarus jaunimo organizacijų pasiūlytai idėjai, seks bene metus trunkantis pasiruošimas paraiškos teikimui.

„Kartu su miesto jaunimo organizacijų lyderiais sieksime, jog Kaunas 2021 metais būtų paskelbtas Europos jaunimo sostine. Tai ne tik atgaivintų jaunimo politiką, stiprintų jaunų žmonių įsitraukimo vaidmenį, bet ir leistų spręsti jaunimo iškeltas jiems aktualias problemas vietos, nacionaliniu ir Europos lygmeniu. Kauno miestui tapus Europos jaunimo sostine, būtų stiprinamas „visada jauno“ miesto įvaizdis“, – teigė miesto tarybos Valdymo ir bendruomenių plėtojimo komiteto pirmininkas Mantas Jurgutis.

Artimiausiu metu rengdami paraišką pečius surems jaunimo organizacijų, kūrybinių įstaigų, kultūros ir meno sričių atstovai. Jų siūlomos idėjos miestui, keliamos jaunimo problemos, pasiūlymai ir sudarys paraiškos stuburą.

„Kaunas visada buvo ir bus vienas akademiškiausių Lietuvos miestų. Tai jaunimo politikos sostinė, kurioje labai daug aktyviai veikiančių jaunimo organizacijų. Jos dės visas pastangas, kad Kaunas taptų ir Europos jaunimo sostine. Mes tikime, kad šis miestas to vertas, todėl stengsimės ne dalyvauti, o laimėti,“ – pabrėžė Kauno jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkas Simas Sirtautas.

Iniciatyva, skatinusi miestus kelti naujas idėjas ir įtraukti jaunus visuomenės narius į aktyvią veiklą, startavo 2009 metais, kai Europos jaunimo sostinės titulas buvo suteiktas Nyderlandų miestui – Roterdamui. 2016 metais šį vardą buvo gavęs miestas vakarų Azerbaidžane – Gendžė, o šiais metais Europos jaunimo sostine tapo didmiestis Varna, Bulgarijoje.

Parengta paraiška kitų metų pavasarį bus įteikta Europos jaunimo forumui. Kuris miestas taps Europos jaunimo sostine paaiškės 2018 metų pabaigoje.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content