Kauniečiai bėgimo sezoną pradės žiedinių lenktynių trasoje

Lietuviškąja automobilių sporto meka dažnai tituluojama vienintelė šalyje žiedinių lenktynių trasa sparčiai plečia savo veiklos spektrą. Kalnuotas ir miškingas Kačerginės apylinkes jau šį savaitgalį sudrebins pirmos varžybos. Čia, daugelio nuostabai, prie starto rikiuosis ne automobiliai, o bėgikai.

Be profesionalių lenktynininkų į trasą Kauno pašonėje vis dažniau užsuka vairuotojai, nusprendę patobulinti automobilio ar motociklo valdymo įgūdžius. Maža to, šią 3350 metrų ilgio trasą atranda ir ne techninių sporto šakų atstovai – dviratininkai bei bėgikai. Būtent pastarieji pirmiausiai atidarys lenktynių sezoną pirmąkart čia vyksiančiomis bekelės, vadinamojo trail’o, varžybomis.

„Bėgimas – tai bemaž paprasčiausia ir mažiausiai įpareigojanti sporto forma. Užtenka apsiauti patogius bėgimo batelius, tinkamai apsirengti, gerai nusiteikti ir bėgti, kur tik akys mato ar kojos neša. Tiesa, bėgiojant pavieniui dažnai pritrūksta motyvacijos, todėl čia turime parengę unikalią išeitį“, – sakė viešosios įstaigos „Nacionalinis žiedas“ vadovas Arūnas Samochinas.

Į pagalbą bėgikams atėjo 2016-ųjų Lietuvos maratono čempionas ir vienas pajėgiausių mūsų šalies stajerių Aurimas Skinulis bei jo kartu su kolegomis suburtas bėgimo „I run“. Kauniečių komanda pasirengusi padėti kiekvienam atrasti bėgimo teikiamą džiaugsmą.

Dukart per savaitę drauge besitreniruojantys klubo nariai kviečia prisijungti į nemokamas bėgimo treniruotes, o šį sekmadienį (sausio 29 d.) pristato pirmąsias savo varžybas.

„Tai bus trail pobūdžio bėgimas. Bėgti teks ne vien asfaltu, bet ir įvairiais miško keliukais tuo pačiu taupant jėgas vienai sunkiausių atkarpų – stačiai „Nemuno žiedo“ trasos įkalnei. Pirmajame etape bekelės trasa drieksis apie 10 kilometrų. Tad dalyviams čia tikrai neteks nuobodžiauti“, – žadėjo „I run“ klubo vadovė Eglė Sakalaitė.

Renginio organizatoriai sudarė kalendorių iš dvylikos etapų. Kaskart bėgikus priims vienintelę žiedinių lenktynių trasą Lietuvoje valdanti VšĮ „Nacionalinis žiedas“. Tai bus tarsi mėgėjiškas bėgimo čempionatas, kuriame išmėginti jėgas ir pelnyti savo pirmuosius trofėjus galės visi pradedantieji bėgikai, iki šiol dar netapę varžybų ar čempionatų nugalėtojais.

„Pergalės skonis dalyviams turėtų būti tikrai ypatingas. Tiesa, čia yra tos varžybos, kuriose ne konkurencija tarp varžovų, rezultatai ar prizai svarbiausia. Norime sukurti atmosferą, kad tiesiog čia būtų gera praleisti laiką. Laukiame bėgimą atrandančių entuziastų ne vien iš Kauno, bet ir kitų miestų. Trasa ilga – vietos užteks visiems“, – su sau būdingu sąmoju dalyvius kvietė A. Skinulis.

Pasak jo, pagrindinis šio renginių ciklo siekis – skatinti sportišką ar tiesiog aktyvų laisvalaikį, kviečiant žmones pakilti nuo patogių sofų ir pasimėgauti bėgimo teikiamais privalumais – grynu oru, gera savijauta bei naujomis pažintimis. Greičiausi bėgikai paaiškės ir bus apdovanoti metų pabaigoje, po visų 12 etapų.

Daugiau informacijos apie bėgimą galima rasti internete www.nemunoziedas.lt arba bėgimo klubo „Facebook“ paskyroje „Running club I run“.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content