Ministras L. Kukuraitis: „Kauno pavyzdžiu turi sekti ir kitos savivaldybės“

Šį antradienį Kaune viešėjęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis šiame mieste vykstančias permainas įvardino kaip pažangias ir vertas būti pavyzdžiu kitoms savivaldybėms.

„Kaunas labai pažangus miestas. Tiek dabar vykdomas socialinių paslaugų planavimas ir reorganizavimas, tiek vaikų gerovės centro „Pastogė“ veikla – puikūs modeliai, kuriuos turime sukurti visose 60 šalies savivaldybių“, – teigė ministras L. Kukuraitis.

Susitikimo metu ministro komandai pristatyta praėjusiais metais startavusi globos sistemos pertvarka, budinčių globėjų programa, saugios nakvynės namų atvejis, taip pat aptarti socialinių paslaugų kokybės ir plėtros, tarpinstitucinio bendradarbiavimo klausimai.

„Su miesto vadovais kalbėjomės apie rimtas, realias, problemas. Jie kėlė klausimus ministerijai, į kuriuos artimiausiu metu bus atsakyta. Savo ruožtu gilinomės į miesto aktualijas, kas yra daroma, kad bendruomenė būtų labiau įgalinama. Kaunas turi labai rimtų projektų, planuojama pirkti socialines paslaugas iš nevyriausybinių organizacijų, privačių veikėjų. Daug dirbama dėl tarpinstitucinio tinklo, peržiūrimas miesto turtas, kad šį būtų galima kuo efektyviau panaudoti“, – sakė L. Kukuraitis.

Iki 2016 metų Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ direktoriaus pareigas ėjęs ministras kaip vieną iš svarbiausių projektų išskyrė budinčių globėjų programą, kuri yra puiki alternatyva kūdikių ar globos namams.

„Tikrai norėsime pasinaudoti Kauno patirtimi. Dalis veiklų yra absoliuti ir unikali naujiena visos Lietuvos mastu. Matosi, jog prie socialinių paslaugų buvo pridėta gero vadybininko ranka“, – tvirtino ministras.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content