Aiškėja, kaip po rekonstrukcijos atrodys Kauno stadionas: išorėje dominuos medis

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos techninį projektą rengiantys architektai jau turi atsakymą, kaip atrodys visai Lietuvai svarbus statinys. Bene svarbiausias projektuotojų sprendimas – iš medžio sukurta fasadinė stadiono dalis, paslėpsianti betonines tribūnų konstrukcijas.

Kauno miesto savivaldybės įmonės „Kauno planas“ specialistai antradienį pristatė projektinius pasiūlymus, kuriuose jau galima matyti, kaip stadionas atrodys po rekonstrukcijos.

Paslėps betoną

„Ąžuolynui nebūdingus betono luitus nusprendėme paslėpti po mediniu fasadu. Natūrali medžio spalva ir plastiškos linijos leis stadionui vizualiai integruotis į greta esantį Ąžuolyną, su kuriuo bus užmegztas tamprus ryšys“, – apie svarbiausius eksterjero sprendimus pasakojo „Kauno plano“ atstovas Vilius Paipalas, vadovaujantis šiam projektui.

Kokia mediena bus panaudota rekonstruojant stadioną, kol kas neaišku. Atsakymą į šį klausimą projektuotojai planuoja turėti artimiausiu metu. Specialistų teigimu, vienas iš svarbiausių šiai medžiagai keliamų reikalavimų – ilgaamžiškumas. Rinkoje šiuo metu yra tiekėjų, specialiai paruoštai medienai suteikiančių iki 30-40 metų garantiją.

Dengs stogas

Aiškėja, kad po rekonstrukcijos S. Dariaus ir S. Girėno stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst. Rengiamame techniniame projekte numatyta, kad absoliučiai visos tribūnos bus uždengtos stogu.

„Tokio lygio ir dydžio statinio rekonstrukcijos techninis projektas yra milžiniškos apimties darbas. Jį pastaruosius mėnesius intensyviai dirba didelė ir profesionali komanda“, – akcentavo V. Paipalas.

Dar viena svarbi naujovė, kurią bus galima rasti atsinaujinusiame stadione – kardinaliai pasikeitęs pastato cokolinis aukštas. Jis bus paverstas visuomenei skirta erdve, kuri bus atvira iš stadiono išorės. Cokolinis aukštas bus skirtas nevyriausybinių organizacijų poreikiams, jame įsikurs kavinė, sporto centras bei atvira bendradarbystės erdvė. Suplanuota, kad cokoliniame aukšte esančios erdvės bus atviros nuolat ir veiks ne tik renginių stadione metu.

Prarado kelis mėnesius

„Kauno plano“ specialistai, rengiantys stadiono rekonstrukcijos techninį projektą, artėja prie pabaigos. Užbaigus šį svarbų dokumentą ir konkurso metu parinkus rekonstrukciją atliksiančius statybininkus, bus pradėti realūs stadiono atnaujinimo darbai.

„Atliekant kritiškai svarbų etapą – rengiant sklypo detalųjį planą – geranoriškai įsiklausėme į visas vietos bendruomenės pastabas ir pagal jas koregavome sprendinius. Tai mums kainavo kelis mėnesius brangaus laiko ir prarastas viltis atnaujintame stadione šių metų rudenį priimti Anglijos ir Škotijos futbolo rinktines. Bet į praeitį nesigręžiojame ir darome viską, kad per artimiausius mėnesius užbaigę techninį projektą ir konkurso metu parinkę geriausią pasiūlymą pateikusius statybininkus, galėtume kuo greičiau pradėti realius rekonstrukcijos darbus“, – kalbėjo Jonas Audėjatis, Kauno miesto tarybos Darnios plėtros ir investicijų komiteto atstovas.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content