Kauniečių sprendimas: kalėdinė eglė Rotušės aikštėje džiugins iki sausio pabaigos

Svarstant, kada nupuošti pagrindinę Kauno miesto eglę, sprendimo teisė buvo atiduota į kauniečių rankas. Socialiniame tinkle „Facebook“ surengtoje apklausoje daugiausiai pasisakiusiųjų buvo už tai, jog tiek eglutė, tiek visos šventinės instaliacijos miestą puoštų iki sausio 31 dienos.

„Šventiniai papuošimai yra skirti miestiečiams, todėl pagalvojome – kodėl gi jiems patiems nenusprendus, kada nupuošti eglutę ir nuimti šventinius papuošimus“, – pasakojo vicemeras Povilas Mačiulis.

Kauno miesto savivaldybė oficialiame savo feisbuko puslapyje ketvirtadienį paskelbė apklausą. Penktadienį ryte buvo užfiksuoti galutiniai apklausos rezultatai. Kauniečiai Kalėdų eglute bei kalėdiniais miesto papuošimais galės džiaugtis iki sausio 31 dienos.

Rotušės aikštėje stovinčios 16 metrų aukščio eglės viršutinė dalis yra sudaryta iš keturiasdešimties gyvų eglučių. Apatinėje eglės dalyje įrengta konstrukcija, kuri iš lėto sukasi, leisdama ant jos saugiai užlipti ir nulipti.

Vaikams įrengta dvylika medinių arkliukų, o suaugusieji gali įsikurti ant kėdučių, suoliukų ir kitų meninių akcentų, kurie taip pat įrengti ant besisukančios platformos. Ratu eglutės karuselė apsisuka per maždaug 20 minučių.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content