Nyderlandų bendrovė NT duomenis iš viso pasaulio rinks Kaune

Nyderlandų bendrovė „GeoPhy“, teikianti pasaulinės nekilnojamojo turto rinkos duomenų rinkimo, apdorojimo ir analitikos paslaugas, kuria paslaugų centrą Kaune. Bendrovė iki kitų metų vidurio planuoja Kaune įdarbinti iki 25 patyrusių specialistų, kurie bus atsakingi už duomenų iš viso pasaulio rinkimą ir jų analizę.

„Lietuva pavergė mano širdį jau patį pirmąjį kartą, kai čia apsilankiau. Čia gyvenantys žmonės mane nustebino savo atvirumu ir troškimu susipažinti su kitomis kultūromis, o būtent to mes ir ieškojome. Mūsų darbuotojai, dirbantys Delfte, Londone, Niujorke ir Honkonge veikiančiuose biuruose, tiesiogine to žodžio prasme, susirinko iš visų pasaulio kampelių, todėl itin svarbu, kad su mumis dirbantys žmonės būtų plačių pažiūrų. Lietuvos gyventojai būtent tokie – jie išsilavinę, moka daug užsienio kalbų ir linkę kritiškai mąstyti“, – sako bendrovės „GeoPhy“ Kauno biuro vadovas Adriaan Hoogduijn.

2013 metais trijų bendrasavininkių Nyderlanduose įkurta bendrovė šiuo metu turi biurus Delfte, Londone, Niujorke ir Honkonge. Kaunas tapo naujausiu bendrovės biuru.

Anot bendrovės generalinio direktoriaus Teuno van den Dries, biuro įsteigimas Lietuvoje yra svarbus žingsnis, siekiant tikslo – aprėpti visą pasaulio nekilnojamojo turto rinką. „Kad tai pasiektume, privalome surinkti tiesiog neįtikėtiną kiekį duomenų, ir tai yra svarbiausia priežastis, paskatinusi mus įsteigti biurą Kaune“, – teigia T. van den Dries.

„Bendrovės ateitį Lietuvoje vertiname itin optimistiškai. Tikime, kad Kaune rasime ambicingų žmonių, ir labai džiaugiamės, galėdami pasiūlyti šiam miestui darbo vietų. Daugelio užsienio investuotojų akyse Kauną kol kas dar nėra itin žinomas, tačiau aš matau dideles šio miesto galimybes. Kaunas sparčiai vystosi ir tampa judriu miestu, o mes tikimės kuo labiau prisidėti prie šių permainų“, – tvirtina Adriaan Hoogduijn.

„GeoPhy“ vystoma technologija padeda iš daugelio skirtingų šaltinių surinktus duomenis įtraukti į duomenų bazę. Didžiųjų duomenų (angl. – „big data“) pagrindu paremtas skaičiavimo modelis padeda sudaryti visame pasaulyje esančio nekilnojamojo turto reitingą. Atsižvelgdami į šiuos reitingus, bendrovės klientai priima milijonų ar netgi milijardų eurų vertės sprendimus. „GeoPhy“ paslaugomis daugiausia naudojasi bankai, pensijų fondai ir vyriausybinės įstaigos.

Šiuo metu „GeoPhy“ duomenų bazėje saugoma išsami informacija apie šimtus milijonų pastatų, stovinčių daugiau kaip penkiasdešimtyje valstybių. Bendrovė tikisi, kad iki 2017 metų pabaigos šis skaičius bus bent dvigubai didesnis.

„Didieji duomenys – vienas iš ketvirtosios pramonės revoliucijos variklių – Lietuvoje dar nėra išnaudojami taip, kad būtų gaunama didžiausia nauda. Žurnalo „The Wall Street Journal“ skaičiavimu, gerai išnaudojus didžiųjų duomenų analitiką pelną galima padidinti nuo keliolikos iki keliasdešimt kartų. Kauno technologijos universitetas jau siūlo Didžiųjų verslo duomenų analitikos studijas, tačiau praktiškai įgyjamos kompetencijos nemažiau svarbu. Dėl to tokių bendrovių atėjimas yra rimtas postūmis visai industrijai Lietuvoje“, – sako tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content