Kauno eglutę padės įžiebti Lietuvoje neregėtas gatvės teatro trupės pasirodymas

Šį šeštadienį Kauno Rotušės aikštėje bus įžiebta pagrindinė miesto kalėdinė eglė. Šventės metu kauniečiams išskirtinį pasirodymą surengs profesionali gatvės teatro trupė „La Compagnie des Quidams“ iš Prancūzijos.

„Šiek tiek įdomesnės mūsų estrados žvaigždės kainuoja didelius pinigus, be to, tokiu laikotarpiu jos labai užimtos. Šiemet atsisakėme koncertų, kurie žmones aikštėje įšaldo kelioms valandoms“, – pasakojo kalėdinių renginių ciklą Kaune organizuojančios VŠĮ „Šou lyga“ direktorius Remigijus Knabikas.

Alternatyva vietiniams atlikėjams– „La Compagnie des Quidams“. Daugiau nei prieš dvidešimt metų susibūręs kolektyvas visame pasaulyje garsėja savo aukščiausio lygio programa, teatro, šokio ir cirko elementų sinteze.

Šį šeštadienį 18 val. prasidėsiančioje įžiebimo šventėje, grojant klasikinei muzikai ir skambant būgnams jie pademonstruos ypatingą reginį – su 4 metrų aukščio arkliais atliks pasakišką vaidinimą bei pakvies kauniečius pasinerti į stebuklingą Kalėdų sapną, nukelsiantį į nerūpestingą ir naivią vaikystę.

4 metrų aukščio žirgai, pasak šventės organizatorių, įsuks didžiąją eglę-karuselę, taip tarsi skelbdami miestą įtrauksiančių linksmybių pradžią. Iš karto po jų šou susirinkusieji išvys keturis būgnininkus ir jų meninį performansą.

„Gastroles trupė yra surengusi daugiau nei keturiasdešimtyje pasaulio šalių. Manau, šis skaičius yra pats geriausias įvertinimas ir atsakymas, kodėl būtent jie“, – teigė R. Knabikas.

1994 m. suburta trupė garsėja puikia teatro, šokio, muzikos bei cirko žanrų sinteze. Gerai žinoma gimtojoje Prancūzijoje „La Compagnie des Quidams“ yra sukūrusi daugiau kaip 10 aukščiausio meninio lygio programų ir surengusi savo gastroles daugiau kaip 40-tyje šalių, aplankydama visus pasaulio kontinentus.

Užsižiebs ir Prezidentūros sodelis

Likus valandai iki renginio (17 val.) Rotušės aikštėje, kauniečiai kviečiami užsukti į Istorinės Prezidentūros sodelio įžiebimo šventę „Žiema artėja, pone Prezidente!“. Joje atgijęs Prezidentas Kazys Grinius išgyvens džiugias švenčių laukimo akimirkas, dramatišką politinį perversmą ir netikėtai puikų asmeninio gyvenimo posūkį. Įtempto siužeto istoriją pasakos aktorius Edvinas Vadoklis, J. Gruodžio muzikos konservatorijos studentai ir ugnies atlikėjų trupė „Ugnies valdovai“.

Kauno miesto savivaldybė ir renginio organizatoriai kviečia kauniečius į renginius vykti viešuoju transportu taip išvengiant spūsčių ir sutaupant laiko. Be to, į Kalėdų eglės įžiebimo erdvę pėsčiomis galima patekti iš skirtingų senamiesčio pusių, todėl žiūrovams rekomenduojama nesikoncentruoti vien ties Vilniaus gatve.

Kalėdų eglės įžiebimu Rotušės aikštėje prasidės iki kitų metų pradžios vyksiantis renginių ciklas. Gruodžio 3 d. čia oficialiai atidaromas Kalėdų miestelis, o gruodžio 17-ąją bus duota pradžia interaktyviai kalėdinių 3D projekcijų zonai, kuri veiks dvi savaites iki pat Naujųjų.

Kiekvieną vakarą vaizdo projekcijos ne tik papuoš rotušės pastatą, bet ir taps atrakcija ten susirinkusiems kauniečiams. 3-5 žaidėjai gaus skirtingų spalvų burtų lazdeles ir turės nukreipti jas į projekciją, kurioje matysis lede įšalę personažai. Žaidimo dalyviai varžysis, kam pavyks greičiau juos išlaisvinti. Gruodžio 31-osios vakarą Rotušės aikštėje Kaunas triukšmingai sutiks Naujuosius.

Pasigrožėkite „La Compagnie des Quidams“ kuriamu šou:

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content