Kauniečiai vėl stebina: iš Kalėdų eglės padarė karuselę

Kaip atrodys pagrindinė Kauno Kalėdinė eglutė smalsu daugeliui kauniečių ir miesto svečių, nes keletą metų iš eilės Kauno Kalėdinės eglutės susilaukia išskirtinio dėmesio dėl naujų idėjų ir ypatingo kūrėjų požiūrio į šį Kalėdinį akcentą.

Dalis šių metų eglutės bus tikra klasikinė žaliaskarė, iš toliau atrodys kaip vientisa 16 metrų aukščio eglė, tačiau bus sudaryta iš daugybės atskirų eglučių.

„Tai bus tradicinė eglutė, dekoruota įvairaus dydžio žėrinčiais žaislais. Aplink eglę bus daug šviesos, todėl eglė turėtų gražiai spindėti“ – pasakojo pagrindinė eglutės autorė Jolanta Šmidtienė.

Vienas iš išskirtinumų – šių metų Kauno eglutė bus interaktyvi. Antrus metus iš eilės Kalėdų eglutė Kaune prijungta prie interneto ir valdoma kompiuteriais. Apatinė eglės dalis – tai didelė vaikiška karuselė su arkliukais, suoliukais ir staliukais.

„Jau antrus metus iš eilės deriname klasikinės eglutės vaizdą su išmaniosiomis technologijomis. Įgyvendinant šį projektą teko išspręsti daugybę techninių ir programinių rebusų. Eglutė tiesiogiai prijungta prie interneto – tai suteikia didžiules jos valdymo bei interaktyvumo galimybes, bet kelia daug sudėtingos IT infrastruktūros realizavimo iššūkių. Sistemoje panaudota daug jutiklių, valdiklių, įvairios elektronikos. Faktiškai eglutę išmaniuoju telefonu galiu valdyti iš bet kurios Pasaulio vietos, o miestiečiai Rotušės aikštėje galės keisti eglutės apšvietimą, skelbti šventinius sveikinimus“, – dalinosi eglutės interaktyvios dalies autorius Tomas Stasiukaitis.

Dėl besisukančios eglutės dalies jos autoriams teko gerokai pasukti galvą. Rotušės aikštės grindinys nėra visiškai lygus, o karuselei būtinas idealus lygumas. Šį ir daug kitų techninių iššūkių taip pat teko išspręsti architektui Andriui Efimenko, kuris koordinuoja visus techninius eglės įrengimo darbus.

Kauno Kalėdinė eglutė turės interneto svetainę www.kaunoeglute.lt, kurioje svečiai galės palikti savo sveikinimą. Sveikinimai bus publikuojami internete ir transliuojami šešiuose interaktyviuose eglutės ekranuose. Svetainėje taip pat bus galima rasti tiesioginį vaizdą iš Kauno Rotušės aikštės. Čia lankytojai taip pat ras Kauno Kalėdinių renginių programą ir daug kitos įdomios bei naudingos informacijos.

Daug metų buvo įprasta, kad galima patekti į Kauno Kalėdinės eglutės vidų. Šiais metais vietoje to bus didelė karuselė. Įvairius šventinius koncertus, nuotraukas bei kitą informaciją transliuos eglutės viduje esantys šeši interaktyvūs ekranai.

Kalėdų eglutė turės ir daugiau paslapčių, kurių autoriai kol kas neatskleidė. Jie teigia, kad visi įminę Kalėdų eglutės paslaptis tikrai sulauks staigmenų.

Kauno Kalėdų eglė iškilmingai bus įžiebta lapkričio 26 dieną.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content