Kaunas minės Tarptautinę studentų dieną

Kaunas nuo senų laikų yra laikomas studentų sostine, todėl būtent čia studentai iš visos Lietuvos lapkričio 17-ąją švęs Tarptautinę studentų dieną (TSD).

Šventės pradžią paskelbs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kuris vienai dienai savo darbo kabinetą perleis studentų atstovui.

Dieninę programą atidarys akademiškumo konferencija „Apšvietimas“, kurioje studentų laukia nemažai pranešimų apie kūrybiškumą, verslumą, akademiškumą bei kitas aktualias jaunimui temas.

Tuo tarpu Kauno kino centras „Romuva“ bandys sutalpinti visus norinčius pasiklausyti „Radistu“, poeto Mantvydo Leknicko bei šou pasaulio vilko Gedimino Jauniaus pranešimų.

Vakare studentai šėls Kauno sporto halėje, kur jų laukia grupių SKAMP, ba., Omerta koncertas bei didžėjų „G-Spot DJ’s“ pasirodymas.

„Džiaugiuosi, kad jau ne pirmus metus iš eilės Kauno studentai įspūdingai pamini tarptautinę studentų dieną. Tai diena, kuria minime studentijos vienybę, nuo pasipriešinimo fašizmui antrojo pasaulinio karo metais iki šių dienų aktualijų, – apie šventę pasakojo Lietuvos studentų sąjungos (LSS) prezidentas Paulius Baltokas. – Todėl tokios veiklos, kuomet į vieną vietą pasikeisti mintimis, padiskutuoti ar tiesiog pasibūti yra suburiami tūkstančiai studentų, iš tiesų leidžia pasijusti dalimi kažko didingo. Studentija visuomet buvo aktyviausia visuomenės dalis, manau, šių metų TSD tai dar kartą įrodys.“

Studentai atvykti į Kauną iš Vilniaus galės traukiniais, kurie jiems tądien kainuos dvigubai pigiau.

Tarptautinė studentų diena Kaune bus minima jau šeštus metus iš eilės.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content