Kapines aplankę kauniečiai liko nustebinti

Prieš Vėlines sutvarkyti artimųjų kapų į įvairias miesto kapines atvykę kauniečiai nustebo išvydę didelius pasikeitimus. Išasfaltuotos automobilių stovėjimo aikštelės ir takai, naujos tvoros, iškirsti krūmynai – pastaruosius mėnesius darbininkai plušo visose didžiausiose miesto kapinėse.

„Ilgus metus miesto kapinės, lygiai kaip ir gatvės, buvo paliktos likimo valiai.  Per šias Vėlines kauniečiams jau nebereikės klampoti per purvynus. Kitąmet kapinių puoselėjimą tęsime toliau“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Vainatrakio kapinėse šįmet išplėsta laidojimo teritorija. Tarp kapaviečių įrengti takai, o kapinės aptvertos tvora, fasadinė jų pusė apsodinta tujomis. Iki šių metų pabaigos ketinama užbaigti didelės automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo darbus.

Petrašiūnų, Seniavos ir Karmėlavos kapinėse išasfaltuoti pagrindiniai kapinių takai, perdažytos tvoros, sutvarkyti ir perdažyti vandens šuliniai. Eigulių kapinėse be sutvarkytų takų taip pat įrengtos naujos administracinės patalpos, iškirsti krūmai ir užtverta tvora šiaurinėje kapinių pusėje.

Romainių kapinėse išasfaltuota automobilių stovėjimo aikštelė, sužymėtos prekybai gėlėmis skirtos vietos, Kleboniškio kapinėse darbininkai tęsia tvoros betonavimo darbus. Kitąmet planuojama tęsti visų miesto  kapinių  atnaujinimo darbus išasfaltuojant ne tik pagrindinius ir šalutinius takus, bet ir įrengiant takus ten kur jų apskritai nebuvo.

Eismo pasikeitimai

Šį savaitgalį ir Vėlinių dieną Romainių kapinių prieigose bus organizuojamas vienpusis eismas, kurio metu automobiliai judės viena kryptimi nuo Šilainių Romainių link. Vienpusio eismo tvarka galios ir Karmėlavos kapinėse. Tuo tarpu vairuotojams, atvykusiems į Eigulių kapines, automobilius bus leidžiama parkuoti  kempingo teritorijoje (Jonavos g. 51A).

Visą informaciją apie viešojo transporto tvarką ateinančiomis dienomis galima rasti čia: http://bit.ly/2eQWCUH

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content