Sportas – svarbi Kauno vizitinės kortelės dalis

Seniai žinomi epitetai, esą Kaunas – akademiškiausias ir visada jaunas – neginčytina tiesa, bet tai dar ne viskas. Miesto gyvenime lygiai tiek pat svarbus sportas, tapęs reikšminga Kauno įvaizdžio dalimi. Brangindamas šią idėją, Kaunas skiria daugiau lėšų sportiško miesto įspūdžiui sustiprinti.

15 sporto klubų ir komandų bei 12 varžybų ir kitų renginių, kurie bemaž visi yra tarptautinio masto. Tai šių metų projektai, sulaukę Kauno miesto savivaldybės finansavimo programoje „Iniciatyvos Kaunui“. Visi jie – miesto įvaizdžio stiprinimo srityje. Greta rikiuojasi kelios dešimtys kultūrinių renginių, skirtų stiprinti Kauno, kaip aktyvaus jauno miesto įvaizdį, taip pat – siekti Europos kultūros sostinės vardo 2022-aisiais.

Pažvelgus į šiuos skaičius, nesunku įsitikinti, kad sportas ir kultūra – kone lygiaverčiai faktoriai, vienodai svarbūs formuojant Kauno įvaizdį bei stiprinant miesto žinomumą tarptautiniu lygiu.

„Esame tikri, kad dalyvaudamos savo sporto šakų čempionatuose, komandos prisideda prie miesto įvaizdžio stiprinimo šalies mastu ir ne tik. Kaunas populiarinamas kaip sporto miestas. Vis tik kai kurioms aukšto lygio komandoms keliame reikalavimus dalyvauti tarptautiniuose turnyruose. Tikime, kad jos turi pakankamai potencialo ten patekti ir garsinti mūsų miesto vardą ne vien krepšinio, bet ir kitų sporto šakų kontekste. Taipogi nuolat skatiname ekipas aktyviau dalyvauti socialinėje veikloje“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas.

Pasak jo, būtent čia išsiskiria pagrindinis miesto flagmanas – seniausias ir tituluočiausias krepšinio klubas šalyje – Kauno „Žalgiris“. Neatsitiktinai ir miesto indėlis į šios komandos tikslų siekimą yra išskirtinai solidus. 18 metų iš eilės Kaunui ir visai Lietuvai prestižiškiausiame Senojo žemyno turnyre atstovaujantys žalgiriečiai vien šiemet namų arenoje sužais apie 30 rungtynių.

Europos taurės varžybose jėgas išmėginti ne kartą ryžosi ir moterų rankinio ekipa Kauno „ACME-Žalgiris“. Šioms nuolatinėms Lietuvos moterų lygos čempionėms bei rankinio taurės varžybų nugalėtojoms šiemet finansavimas padidintas kelis kartus. Didesnio miesto indėlio sulaukė ir „Aistės-LSU“ krepšinio komanda.

Nors sezonas dar tik įsibėgėja, tačiau šalies čempionate nuo pat starto gerus rezultatus demonstruoja ir šiuo metu pirmą vietą turnyrinėje lentelėje užima daugkartiniai šalies rankinio čempionai – Kauno „Granitas“. Šiai kelis dešimtmečius gyvuojančiai komandai Kauno miesto savivaldybės indėlis yra vienas pagrindinių garantų, užtikrinančių tolesnį sėkmingą jos gyvavimą.

„Gerokai didesnio finansavimo sulaukusi moterų tinklinio komanda „Kaunas-ASU“ praėjusiame sezone tapo Lietuvos čempionėmis ir Baltijos moterų tinklinio lygos vicečempionėmis. Žinoma, ne pinigai čia suvaidino lemiamą vaidmenį, o sportininkių ir visos ekipos atsidavimas siekiant aukščiausių tikslų. Vis dėlto tai parodo, jog programos „Iniciatyvos Kaunui“ vertinimo ekspertų grupė savo darbą atlieka preciziškai atrinkdami išties perspektyvius projektus ir veiklas. Belieka tik pasidžiaugti, jog Kaunas palaiko savo čempiones“, – sakė M. Šivickas.

Pašnekovo teigimu, sporto populiarinimas ir Kaune veikiančių klubų bei komandų stiprinimas tiesiogiai susijęs ne vien su miesto įvaizdžiu, bet ir ekonomine situacija bei pačių gyventojų gerbūviu.

„Kaune nuolat vyksta pasaulinio masto varžybos, į kurias renkasi sportininkai ir ištisos komandos ne tik iš Europos, bet ir viso pasaulio. Jos gyvena Kauno viešbučiuose, valgo vietos kavinėse ir, tikiu, sugrįžta su pačiais geriausiais įspūdžiais apie Kauną. Tai yra didelė pridėtinė vertė miestui. Galiausiai reikia pastebėti, kad kauniečiai turi nemažai progų pamatyti išties aukšto lygio varžybų, į kurias gali patekti nemokamai“, – pastebėjo savivaldybės Sporto skyriaus vadovas.

Programos „Iniciatyvos Kaunui“ iniciatorė Kauno tarybos narė Rasa Šnapštienė sako, kad sportas ne vien dabar, bet ir istoriškai užima svarbią vietą formuojant miesto įvaizdį: „Gyvename sportiškame mieste ir tai yra neginčytinas faktas. Jau vien tokie simboliai kaip istorine Lietuvos krepšinio meka tituluojama Kauno sporto halė arba didžiausia visoje šalyje „Žalgirio“ arena parodo, kokią svarbią vietą čia užima būtent sportas. Žinoma, dėmesio ir pagarbos verti ne vien profesionalai, bet ir mėgėjai, kurių judėjimai vis aktyviau reiškiasi, imasi naujų iniciatyvių ir joms sulaukia miesto pritarimo.“

R. Šnapštienė pažadėjo, kad Kaunas visada palaikys ambicingus ir visiems kauniečiams aktualius bei naudingus sporto projektus, o programos „Iniciatyvos Kaunui“ miesto įvaizdžio stiprinimo srityje sporto prioritetas išliks vienu pagrindinių ir kitąmet.

Daugiau informacijos apie Kauno miesto savivaldybės vykdomą programą „Iniciatyvos Kaunui“, pagrindines jos sritis bei prioritetus ir detalius rezultatus galima rasti internete adresu iniciatyvos.kaunas.lt.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content