Kaune duris atvėrė modernus VDU daugiafunkcinis mokslo ir studijų centras

Kaune, ketvirtadienį, istorinėje Naujamiesčio dalyje duris atvėrė naujas modernus, darnaus vystymo principus atitinkantis Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) daugiafunkcinis  mokslo ir studijų centras. Po iškilmingos atidarymo ceremonijos centre iškart prasidėjo pirmasis renginys – mokslo ir inovacijų forumas „Social Code ‘16“, kuriame dalyvauja verslo, politikos ir mokslo lyderiai iš Lietuvos ir pasaulio.

Architektės Gražinos Janulytės-Bernotienės suprojektuotas pastatas išsiskirs žaliąja koncepcija – stogas ir fasadai bus apželdinti, harmoningai integruojant pastatą į gretimų statinių ir žalių erdvių kompleksą. Daugiafunkcinis mokslo ir studijų centras pastatytas rengiant „Pasaulio lietuvių universiteto“ koncepciją. Pastate taip pat įsikurs VDU Humanitarinių bei Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetai, Inovatyvių studijų institutas, biblioteka. Lankytojai čia taip pat ras dvi amfiteatrines sales, modernias auditorijas, parodoms pritaikytus vestibiulius, terasas, nuo kurių atsiveria Kauno panorama.

„Universitetas Kauną gražino dar tarpukariu pradėjęs savo fakultetų statybas, dabar tai tęsiame toliau. Tikimės, kad šis modernus daugiafunkcinis VDU pastatas bus erdvė ne tik universiteto studentams, mokslininkams, bet ir plačiąja prasme pasaulio lietuviams bei Kauno miesto bendruomenei. Puikus to pavyzdys yra su atidarymu startuojantis forumas „Social Code ‘16“, suvienijantis įvairiausių sričių ekspertus, dėstytojus ir studentus. Linkime centrui gražaus ir ilgo gyvenimo“, – sakė Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Juozas Augutis.

Centro atidarymo dieną, nuo 11 valandos vyksta aukščiausio lygio mokslo ir inovacijų forumas „Social Code ‘16“, kuriame susiburs verslo ir kūrybinio sektoriaus atstovai, mokslininkai ir tyrėjai, aptarsiantys socialinių inovacijų padėtį Baltijos šalyse ir Europoje. Socialinės inovacijos – tai esminė jungtis tarp mokslo, verslo ir socialinės sferos, neatsiejama nuo Lietuvos kaip pažangios šalies kūrimo. Jų paskirtis – skatinti socialinius poreikius, įgalinti ir sieti skirtingas žmonių grupes bendrai veiklai, stiprinti tvarią piliečių visuomenę.

VDU mokslo prorektorė ir ES pagrindinių teisių agentūros (FRA) Valdančiosios tarybos narė, teisininkė Julija Kiršienė pasakoja, kad socialinės inovacijos nebėra tik piliečių įtraukimas į valdymo procesus – tai yra pasitikėjimo bei drąsos rizikuoti kultūra, kuri labai reikalinga mokslo ir technologijų inovacijoms kurti. „Neseni įvykiai ES parodė, kad ekonomikos augimas pats vienas savaime negarantuoja skurdo panaikinimo ir kitų visuomenės iššūkių (klimato kaita, senstanti visuomenė, nedarbas, migracija) sprendimo, todėl reikalingas sisteminis požiūris siekiant spartinti aukštųjų technologijų plėtrą“, – apie būtinus pasikeitimus kalba VDU profesorė.

Forume sprendimų ieškos skirtingų sričių ekspertai, profesionalai, dalyvausiantys svarbiausioje renginio dalyje – konferencijoje. Didelę patirtį sukaupę verslininkai, mokslininkai ir kūrybininkai iš Silicio slėnio JAV, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, Šveicarijos ir kitų šalių bei Lietuvos ne tik pasidalins gerąja patirtimi, bet ir atkreips dėmesį į problemas, trukdančias sėkmingai ir užtikrintai išnaudoti nuo kūrybiškumo neatsiejamas socialines inovacijas mūsų kaip pažangios šalies kūrime.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content