Kaunui – „Auksinės krivūlės“ apdovanojimas už pasiekimus švietime

Lietuvos vietos savivaldos dienai paminėti skirtuose „Auksinių krivūlių“ apdovanojimuose Kauno miestas išrinktas geriausiai švietimo ir mokslo srityje veikiančiu miestu. Prestižiniu tapęs įvertinimas miestui suteiktas už aukštus mokinių pasiekimus ir jų gerinimo politiką.

Kaunas laureatu išrinktas sulyginus moksleivių rezultatus su kitomis savivaldybėmis, panašiomis savo socialine, ekonomine ir kultūrine aplinka, mokymosi veiksniais. Pirmiausia vertinti brandos egzaminų, pagrindinio ugdymo pasiekimų, olimpiadų , konkursų rezultatai, ikimokyklinio ugdymo aprėptis.

„Šis rezultatas – ilgo, kryptingo ir profesionalaus visų ugdymo įstaigų bendruomenių, mokytojų, vadovų ir miesto švietimo vadybininkų darbo įvertinimas. Kauno pastangos šioje srityje vertos lyderio vardo“, – sveikindama kolegas su prestižiniu apdovanojimu, kalbėjo Kauno miesto tarybos Švietimo ir kultūros komiteto pirmininkės pavaduotoja Aušra Papirtienė.

Kauno savivaldybė vykdo tikslingą mokinių pasiekimų gerinimo politiką. Vadovaujantis mokyklų veiklos kokybės analize, miesto švietimo įstaigose įgyvendinamos atitinkamos priemonės. Čia didelis dėmesys skiriamas mokyklų išorinio vertinimo ir įsivertinimo duomenims, jų auklėtinių mokymosi rezultatams.

Nuo šių metų Kaunas yra besimokančių miestų tinklo (Global Network of Learning Cities) narys. Įgyta teisė patekti į eilę tarp kitų miestų pretendentų, norinčių organizuoti metines UNESCO besimokančių miestų konferencijas ir forumus. Tai galimybė pristatyti švietimą pasauliniu mastu, sustiprinti pozicijas, siekiant pritraukti daugiau užsienio investicijų.

„Kauno miesto savivaldybėje įgyvendinama inovatyvi duomenų analizė ir įsivertinimu grįsta vadybos sistema. Taip pat sukurta mokinių pasiekimų gerinimo sistema, grįsta bendradarbiavimo kultūra. Ypač efektyvi pagalba mokyklai, kuomet diskusijose su pedagogais, vadovais aptariamos šiuolaikinės ugdymo idėjos, naujausi mokinių pažangos stebėjimo, pokyčių fiksavimo metodai“, – sakė Kauno mero patarėjas švietimo klausimams prof. dr. Dainius Pavalkis.

Pasak pašnekovų, švietimo kokybė tobulinama ne vien bendrojo, bet ir neformalaus bei ikimokyklinio ugdymo įstaigose, plečiant paslaugų spektrą. Miesto taryba patvirtino jų vertinimo tvarką, o būsimiems vertintojams surengti specialūs mokymai.

Šiais mokslo metais dešimtyje Kauno miesto mokyklų duris atvėrė naujos virtualiosios klasės, aprūpintos modernia kompiuterine technika. Skaitmeninį ugdymo turinį diegti pasirengusios klasės atidarytos Petrašiūnų progimnazijoje bei Juozo Urbšio pagrindinėje mokykloje, Jono ir Petro Vileišių daugiafunkciame centre, taip pat – Jurgio Dobkevičiaus, Kazio Griniaus, Kauno technologijos universiteto Vaižganto, Simono Daukanto, Tado Ivanausko, Vinco Kudirkos ir Žaliakalnio progimnazijose.

„Saulės“ gimnazijoje ir A.Stulginskio mokykloje-daugiafunkciame centre bei kitose įstaigose įsteigtos pirmosios ir kol kas vienintelės 3D klasės. Mokiniai turi galimybę mokytis matematikos, informatikos, biologijos kitaip. Pirmoji patirtis parodė, kad jos – itin efektyvios.Modernūs mokymo būdai bei pažangios technologijos lemia aukštesnius nei šalies vidurkis valstybinių  brandos egzaminų bei pagrindinio ugdymo pasiekimų rezultatus.

Net 274 Kauno abiturientai buvo įvertinti aukščiausiu – 100 balų įvertinimu.  Šiais metais kauniečiams  ypač sekėsi laikyti anglų kalbos, matematikos, lietuvių kalbos egzaminus. Vyresniųjų klasių mokinius sėkmė lydėjo ne tik mieste, bet ir tarptautinėse olimpiadose, konkursuose: parvežti 88 medaliai, atminimo taurės.

Kaune taip pat sukurta mokytojų ir mokinių motyvavimo sistema: kasmet įvertinami šauniausi miesto pedagogai, organizuojamos gabių vaikų ir „šimtukininkų“ pagerbimo šventės. „Auksinės krivūlės“ įvertinimą penktadienio vakarą atsiėmę Kauno atstovai sako, kad tai yra dar vienas įrodymas, jog gyvename šiuolaikiškame, akademiškai moderniame naujovėms bei pokyčiams atvirame mieste.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content