Kauniečius kviečia nemokamos širdies pažinimo stotelės

Kaip apsisaugoti nuo daugiausiai gyvybių Lietuvoje nusinešančių širdies ir kraujagyslių ligų? Atsakymus į šiuos klausimus kauniečiai galės išgirsti artėjantį pirmadienį, kuomet Pasaulinės širdies dienos proga specialistai nemokamai konsultuos visus norinčius.

Šį pirmadienį, rugsėjo 26 dieną, Kauno miesto savivaldybės mažojoje salėje veiks širdies pažinimo stotelės. Į jas užsukę kauniečiai galės nemokamai įvertinti savo kūno masės indeksą ir sudėtį, bei gauti aukšto lygio specialistų konsultacijas širdies ligų tematika. Širdies pažinimo stotelės veiks nuo 11.30 iki 15.00 val.

„Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena pagrindinių mirčių priežasčių, o mūsų šalyje ši problema itin aktuali. Norėdamas tobulėti, žmogus turėtų sau kelti maksimalius reikalavimus. Gyvenime turime jausti atsakomybę tiek už save, tiek už artimus. Ir turime maksimaliai išnaudoti tą laiką, kuris žmogui yra skirtas. Kviečiu visus dalyvauti renginiuose ir pasitikrinti savo sveikatą“, – kviečia LSMU Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas Rimantas Benetis.

Pirmadienį, nuo 13.00 iki 15.00 val. Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje taip pat vyks visuomenei skirta konferencija „Ką galėtume padaryti, kad kauniečių širdys plaktų ilgiau?“. Jos metu garsiausi šalies kardiologai dalinsis savo patirtimi ir naujausiais mokslo pasiekimais paremtomis įžvalgomis.

Renginio išvakarėse, sekmadienį, nuo 11.00 iki 15.00 val., prekybos centre „Akropolis“ kauniečių lauks širdies pažinimo bei pirmosios pagalbos teikimo ir įgūdžių lavinimo stotelės. Renginius organizuoja Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Lietuvos kardiologų draugija, Lietuvos širdies asociacija ir LSMUL Kauno Klinikos.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content