Kaune įrengs pirmąją turbožiedinę sankryžą

Iš Kauno juodųjų dėmių žemėlapio netrukus išnyks dar viena pavojinga vieta. Šilainiuose, Baltų prospekto ir Žiemgalių gatvės sankirtoje iki šių metų pabaigos bus įrengta pirmoji Kaune ovalo formos turbožiedinė sankryža.

Turbožiedinėje sankryžoje eismo srautai atskiriami įvažiuojant į žiedinę sankryžą, važiuojant ir išvažiuojant iš sankryžos persirikiuoti nebereikia.

„Naujo tipo sankryža turi žymiai didesnį pralaidumą. Automobilis į žiedą įvažiuoja ir išvažiuoja greičiau“, – aiškino Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Keisis eismo tvarka

„Šią savaitę prasideda paruošiamieji kapitalinio sankryžos sutvarkymo darbai. Visus darbus planuojame atlikti šiais metais. Artimiausiu metu bus įrengtas laikinas sankryžos apvažiavimas“, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakaniškis.

Prasidėjus darbams bus draudžiami kairieji posūkiai iš Baltų prospekto į Žiemgalių ir 9-ojo forto gatves ir atvirkščiai. Tuo tarpu vairuotojai, norintys patekti į 9-ojo forto gatvę, turės važiuoti Kuršių gatve ir Žemaičių plentu.

Avarijos dėl viršyto greičio

Sprendimą įrengti šią ypatingą sankryžą priėmė Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija.  Tąkart atlikus tyrimą paaiškėjo, jog Baltų prospekte automobiliai nevengia skrieti ir 100 km/val. greičiu.

„Avarijos dažniausiai kyla kuomet vairuotojai išsukinėja iš 9-ojo forto ar Žiemgalių gatvių į Baltų prospektą. Naujasis žiedas automatiškai pristabdys Baltų prospektu vykstančius vairuotojus. Taip pat bus lengviau atlikti kairiuosius posūkius“, – pabrėžė Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Pasak Kauno Kelių policijos valdybos viršininko Dano Česnausko, žiedinės sankryžos įrengimas yra logiškas ir racionalus sprendimas, ateityje padėsiantis išvengti skaudžių nelaimių. Statistikos duomenimis, 2014–2015 metais Lietuvos žiedinėse sankryžose nežuvo nei vienas žmogus. 2012-2015 metais Baltų prospekto ir Žiemgalių gatvės sankryžoje įvykusių eismo įvykių metu sužaloti keturi žmonės.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

TURBO-ZIEDINE

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content