Kauno gimnazijai suteiktas Prezidento Valdo Adamkaus vardas

Rugsėjo 1-ąją dieną Kauno šv. Pranciškaus gimnazijai iškilmingai suteiktas Prezidento Valdo Adamkaus vardas. Aleksote veikianti gimnazija didelį dėmesį skiria ekologijai ir moksleivių sąmoningumo apie gamtos tausojimą ugdymui.

Šventė prasidėjo Lietuvos respublikos himnu. Vėliau Prezidentas V. Adamkus, kartu su svečiais mokyklos prieigose pasodino gerumo ąžuoliuką.

„Prisipažinsiu – dabar man kalbėti lengva ir sunku. Lengva, nes kalbu su jaunimu. Su juo visuomet greitai randu bendrą kalbą, jaučiuosi laisvas ir atviras. O sunku todėl, kad šiandien man suteikta didelė garbė ir aš esu ne tik labai dėkingas, bet ir labai sujaudintas. Ačiū jums už pasitikėjimą. Pasitikėjimą manimi ir mano darbais. Priimu šia jūsų dovaną kaip įsipareigojimą ir toliau būti su  jaunimu, moksleivija ir Lietuva“, – šventės metu kalbėjo V. Adamkus.

„Ši šventė visiems primena, kad turime svajonių – mažesnių ir didelių. Kreipiuosi į kiekvieną – įgyvendinkime savo svajones. Ši mokykla yra viena iš išsipildžiusi mūsų svajonių. Jūs visi turite savo svajonių. Įgyvendinkime jas taip, kaip Prezidentas V. Adamkus įgyvendino Lietuvos svajones“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

„Prezidento V. Adamkaus darbai ir veikla mūsų gimnazijos bendruomenę įkvėpė asmeniniu pavyzdžiu. Šio garbingo pripažinimo gimnazija kryptingai siekė keletą metų“, – teigė mokyklos direktorė Rita Rasikienė.

„Šią diena aš norėčiau pervadinti į ateities ir vilčių dieną. Tai siejasi su tuo, jog mes turime savo svajones ir jas turėdami ateiname į mokyklą. Čia gauname tuos pagrindinius pagrindus, kurie mums padės ateityje tuo, kuo mes tapsime. Tai yra vilčių ir svajonių diena“, – sakė Kauno miesto tarybos narys Jonas Audėjaitis.

„Puikiai žinau šią gimnaziją, esu pabaigęs čia aštuonias klases. Esu labai laimingas, kad mums pavyko patvirtinti ekologinės mokyklos ugdymo sampratą, kuri yra vienintelė Lietuvoje. Tai, kad tokia mokykla atsirado Kauno mieste, yra ir bus labai svarbu visos Lietuvos mastu“, – kalbėjo Kauno mero patarėjas švietimo klausimais Dainius Pavalkis.

Adamkaus gimnazijos veikla ekologinio ugdymo srityje yra pripažinta tiek Lietuvos, tiek ir tarptautiniu mastu. Gimnazija yra apdovanota „Žaliąja vėliava“, yra sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo narė, aktyviai dirba tarptautinio gamtosauginio projekto STEAM tinkle, dalyvauja daugelyje gamtosauginių, ekologinių projektų, tokių kaip GLOBE, MARCH ir kt. 2016 m. pavasarį gimnazija įkūrė ekologinių mokyklų tinklą burdama visas Lietuvos mokyklas, kurioms aktualus ekologinis ugdymas.

Adamkus nuo aštuntojo praėjusio amžiaus dešimtmečio rengė Lietuvos mokslo įstaigų atstovų stažuotes JAV, skatino ir rėmė vandenvalos įrenginių statybą, aplinkosaugos monitoringo plėtojimą, padėjo Baltijos šalių aplinkosaugos institucijoms apsirūpinti moksline literatūra, prietaisais bei programine įranga.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content