Suomijos kompanija plečia veiklą Kaune: į naują gamyklą investuoja 9 mln. eurų ir ieško naujų darbuotojų

„Peikko“ grupė nusprendė investuoti į naujos DELTABEAM® sijų gamyklos statybą Lietuvoje. Nauja gamykla iškils šalia jau esančios „Peikko“ gamyklos Kaune. Bendra patvirtintos investicijos suma viršija 9 mln. eur, į kurią įeina žemės sklypas, pastatai, nauji gamybiniai įrenginiai ir technologinės linijos. Gamykla bus apie 6000 kv. m ploto su planuojamu 250 kompozitinių sijų per savaitę gamybiniu pajėgumu.

Šiuo metu kompozitinių sijų DELTABEAM® užsakymų portfelis yra didžiausias per visą Peikko istoriją. Esama Peikko gamykla Kaune šiuo metu taip pat gamina kompozitines sijas. Naujosios gamyklos startas padidins Peikko gamybinius pajėgumus Europoje virš 30 procentų.

“Naujoji gamykla Lietuvoje mums suteiks reikalingus gamybinius pajėgumus ilgalaikėje perspektyvoje. „Peikko“ jau turi puikiai veikiančią gamybinę įmonę Kaune, todėl sprendimas dėl naujos gamyklos statybos buvo pakankamai paprastas. Lietuva logistiniu požiūriu yra idealioje vietoje, kad gamykla efektyviai tiektų produkciją mūsų pagrindinėms DELTABEAM® rinkoms aplink Baltijos jūrą”, – teigė Topi Paananen, „Peikko“ grupės vadovas.

„Peikko“ jau turi reikiamus leidimus ir statybų pradžia planuojama 2016 metų rudenį. Planuojama naujos gamyklos darbo pradžia – 2017 metų trečiasis ketvirtis. Šalia naujai sukuriamų darbo vietų gamyboje „Peikko“ taip pat bus reikalingi projektų valdymo specialistai, projektuotojai bei trimačio konstrukcijų modeliavimo specialistai.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content