Naktinės Lietuvos ir Nigerijos krepšinio rungtynės – gyvai Kauno Rotušės aikštėje

50 kv. m. ekranas ir gausi bendraminčių minia – geriausias receptas norintiems stebėti olimpines kovas. Tiesiogiai iš Rio de Žaneiro lietuvių startus transliuojantis „LTeam“ olimpinis miestelis Kauno Rotušės aikštėje ypač daug žiūrovų laukia vėlų antradienio vakarą – 1 val. nakties Lietuvos laiku Rio susitiks Lietuvos ir Nigerijos vyrų krepšinio rinktinės.

Olimpinis krepšinio „krikštas“ Rotušės aikštėje įvyko sekmadienį. Po ypač sėkmingo kauniečio boksiniko Eimanto Stanionio pasirodymo ringe bei Rūtos Meilutytės plaukimo kvalifikacijos – šiuos lietuvių startus taip pat buvo galima stebėti gyvai – žiūrovų emocijos jau buvo pakilios. Po pirmų dviejų kėlinių krepšinio aikštelėje lietuviai prieš brazilus pirmavo 30-čia taškų, o antroji rungtynių dalis kainavo nemažai nervų, kuriuos trispalvėmis vėliavomis apsisiautę sirgaliai malšino skanduotėmis ir dainomis.

„LTeam“ olimpinio miestelio rengėjai – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Kauno miesto savivaldybė – antradienio rungtynėms parūpins galimybę atsisėsti, tačiau renginio organizatoriai kviečia ir atsinešti savo pagalvėlę, pledą ar žvejo kėdutę.

Kaip ir sekmadienį, antradienį sporto mėgėjai į Rotušės aikštę rinksis jau nuo popietės. Irklavimo varžybų pusfinalius, kuriuose dalyvaus lietuvių porinių dviviečių komandos Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė bei Saulius Ritter ir Mindaugas Griškonis, bus galima stebėti išbandant jėgas „Concept2“ treniruokliuose.

Nuo 18 valandos antradienį miestelio muziejaus palapinėje vyks susitikimas su švaraus sporto ambasadoriais – Lietuvos antidopingo agentūra. Neformalioje diskusijoje bus galima užduoti visus rūpimus klausimus šia „karšta“ tema.

Trečiadienį olimpiniame miestelyje patirtimi dalinsis olimpiečiai irkluotojas Vytautas Butkus (1976 m. Monrealis, sidabro medalis) ir lengvaatletis Tomas Bardauskas (2000 m. Sidnėjus); po susitikimo su sporto legendomis, 18:30 val., Rotušės aikštėje įvyks iniciatyvos „Judėk sveikai“ zumba treniruotė. Ketvirtadienį – iškart po E. Stanionio dvikovos Rio – įvyks sekmadienį ovacijų sulaukusios masinės bokso mankštos pakartojimas, prieš ją „pamankštinti“ smegenis protmūšyje kvies Lietuvos olimpinė akademija.

Sirgaliai po vėlyvų varžybų namo galės parvykti naktiniais autobusais. Kauno miesto savivaldybės atstovai užtikrino, kad 13, 14 ir 37 naktinių maršrutų autobusai nuo rugpjūčio 8 iki 21 dienos kursuos kiekvieną naktį.

www.lteam.lt

www.kaunas.lt

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content