„LTeam“ olimpinis miestelis Kaune – daugiau nei sirgalių zona

Lygiai po savaitės Kauno rotušės aikštėje pradės karaliauti sportas. Rugpjūčio 5-21 dienomis čia veiksiantis „LTeam“ olimpinis miestelis aistruoliams ruošia ne vien varžybų transliacijas, bet ir aktyvią sportinę bei švietėjišką veiklą, kultūrinę programą, koncertus ir netgi olimpiečių sutiktuves.

„Čia veiksmo pakaks ir norintiems pajudėti, išmokti bei sužinoti kažką naujo. Ketvirtą valandą popiet prasidės įvairių sporto šakų pristatymai. Ne vieną olimpinę sporto šaką bus galima išbandyti patiems. Aktyviausiems dalyviams paruošti „LTeam“ partnerių prizai“, – pasakojo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto projektų vadovas Mantas Marcinkevičius.

Aktyviųjų veiklų zonos grafikas priderintas prie žaidynių kalendoriaus. Pavyzdžiui, Rio į ringą stojant Lietuvos boksininkams, Kaune bus galima susipažinti su šiuo sportu, o irklavimo treniruokliai aikštėje stovės visą savaitę – tiek vyks ir šios sporto šakos varžybos Rio.

Šiuolaikinę penkiakovę, badmintoną, dziudo, plaukimą, krepšinį, dviračių sportą, lengvąją atletiką ir kitas sporto šakas Rotušės aikštėje pristatinės jų mokyklų atstovai, treneriai, buvę olimpiečiai, perspektyvūs sportininkai. Tai bus puiki proga ir mažiesiems kauniečiams prieš naujus mokslo metus išsirinkti patinkančią sporto šaką.

„LTeam“ olimpinio miestelio šeimininkai programoje numatę diskusijas ir seminarus apie sporto šakų subtilybes, „karštąją“ dopingo temą, lietuvių pasiekimus bei sporto tradicijas mūsų šalyje. Visa tai rengs Lietuvos sporto universitetas ir Olimpinė akademija, kurių kvietimu miestelyje apsilankys ir Lietuvos sporto įžymybės. Beje, Lietuvos olimpiečiai, parskridę namo, pirmiausiai susitiks su sirgaliais būtent Kauno rotušės aikštėje.

Net tris parodas – olimpinių deglų, olimpiečių aprangų ir lietuviškosios olimpinės istorijos – aikštėje įrengs Lietuvos sporto muziejus. Tuo metu garsūs muzikos atlikėjai jau ruošiasi pasirodymams olimpinio miestelio scenoje.

„Tai išties unikalus atvejis, kad tokio masto renginys vyks būtent Kaune. Rotušės aikštė mėgstama tiek kauniečių, tiek ir turistų, tad per Rio olimpines žaidynes ji tikrai šurmuliuos. Savivaldybė savo ruožtu taip pat prisideda prie šio didelio sporto festivalio organizavimo. Kultūros ir Sporto skyriai bendradarbiauja su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu, kad artėjanti šventė būtų įsimintina visiems joje apsilankysiantiems svečiams ir dalyviams“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

Renginių maratonas Rotušės aikštėje prasidės kitą penktadienį kartu su XXXI olimpiados žaidynių atidarymo ceremonija Rio de Žaneire ir tęsis iki pat paskutinio jų akordo.

Miestelyje nuolat budės pirmosios pagalbos specialistai, o viešąją tvarką užtikrins pareigūnai. Sirgaliai po vėlyvų varžybų namo galės parvykti naktiniais autobusais.

„Norime iš anksto atsiprašyti senamiesčio gyventojų dėl galimo triukšmo ir labai tikimės jų tolerantiškumo. Dėl laiko skirtumų tarp Lietuvos ir Brazilijos kai kurios varžybų transliacijos vyks nakties metu. Pažadame daryti viską, kad tai sukeltų kuo mažiau nepatogumų. Tuo pačiu tikimės, kad aplinkiniai gyventojai taip pat pasiners į olimpinių nuotaikų sūkurį ir įsilies į aistruolių gretas. Juolab kad Rotušės aikštės ir viso senamiesčio bendruomenės išties aktyviai prisideda prie šio renginio, už ką esame jiems labai dėkingi“, – kalbėjo S. Šliažas.

Jis atkreipė ir vairuotojų dėmesį, kad „LTeam“ olimpinis miestelis rugpjūčio 5-22 dienomis pakoreguos eismo tvarką Rotušės aikštėje. Kaip įprasta per didžiuosius renginius, transporto srautas judės viena kryptimi nuo Muitinės ir Aleksoto gatvės pro Rotušės aikštę A. Jakšto gatvės link.

ZEMELAPIS

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content