Ledai pajudėjo: Laisvės alėją pasiekė pirmoji granito siunta

Ilgiausioje pėsčiųjų gatvėje Rytų Europoje – Laisvės alėjoje – pradedamas kloti granito grindinys. Vilkikais iš Klaipėdos atvežtos paletės su brangiu kroviniu jau rikiuojamos Nepriklausomybės aikštėje šalia Įgulos bažnyčios.

Skaičiuojama, kad atkarpoje tarp Soboro ir A. Mickevičiaus gatvių iš viso bus paklota apie 17 tūkst. kv. metrų granitinės dangos.

„Atvyko pirmoji granito partija – keturi jūriniai konteineriai. Kitą savaitę tikimės sulaukti trigubai didesnio siuntinio. Dedant granitą bus klojamas išlyginamasis atsijų sluoksnis, todėl oro sąlygos neturės didesnės įtakos medžiagos klojimui“, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Bendrovės „Autokausta“ atstovas Arūnas Bulovas pažadėjo į Laisvės alėją mesti dideles darbuotojų pajėgas, kad darbai būtų atlikti kokybiškai ir laiku: „Į Kauną atvyko tai, ko ir tikėjomės. Granito plokščių dydžiai ir išvaizda visiškai atitinka mūsų lūkesčius. Grindiniui kloti bus pasitelkta tikrai ne viena brigada. Atliktiems darbams taikysime penkerių metų garantiją. Tikimės, kad granito tvirtumą kauniečiai galės išbandyti spalio mėnesį.“

Iš Kinijos į Lietuvą atplukdytos granito siuntos artimiausiu metu laukia išsamūs tyrimai. Pasak bendrovės „Laboratorinių bandymų centras“ vadovo Gedimino Kunčino, bus atliekami keturių tipų bandymai: vandens įgeriamumo, atsparumo šalčiui ir stiprumo gniuždant bei lenkiant.

„Darbus planuojame baigti sutartyje numatytu laiku. Ypatingą dėmesį skirsime granitinės dangos kokybei. Tikrai nenorime, kad po pusmečio atsirastų sutrūkusių plokščių. Lygiagrečiai ruošiamės kitiems Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapams“, – pabrėžė Kauno miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Pasak A. Bulovo, pirmajame Laisvės alėjos rekonstrukcijos etape visi paruošiamieji darbai atlikti. Belieka kuo greičiau pakloti granito plokštes.

Planuojama, jog visos Laisvės alėjos atnaujinimas bus baigtas iki 2020 metų.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content