Kaunas jungiasi prie suomių iniciatyvos: keliame Europos Sąjungos vėliavą

Joensū miestas, esantis Suomijos rytuose, kviečia visus Europos miestus ir savivaldybes šiandien Europos Sąjungos vėliavą aikštėse ar kitose matomose vietose, ją nufotografuoti ir pasidalinti nuotrauka internetinėse svetainėse, socialiniuose tinkluose.

„Europa yra svarbi dalis kiekvieno iš mūsų gyvenimuose, mūsų miestuose ir miesteliuose, savivaldybėse. Mes patys esame Europa – kai mes dirbame, džiaugiamės ar liūdime.

Mes užaugome galėdami laisvai ir netrukdomai keliauti, atrasti nematytas vietas, susipažinti su naujais žmonėmis, dalintis įgyta patirtimi, gyventi taikiai. Mes užaugome spręsdami problemas ir dalindamiesi sėkme. Savo gyvenimu ir gerais pavyzdžiais mes patys sukūrėme Europą, todėl turime ir toliau stengtis Europą padaryti dar geresne gyventi. Kartu“, – iniciatyvos autorių kvietimą perduoda Suomijos ambasados Lietuvoje atstovė Birutė Sinkevičiūtė.

Kaunas išgirdo ir atsiliepė į netolimų kaimynų suomių žodžius ir prisijungė prie Joensū miesto sumanymo. Laisvės alėjoje priešais savivaldybės pastatą plevėsuoja vėliava su dvylikos aukso spalvos žvaigždžių ratu mėlyname fone. Jos simbolizuoja nūdienoje itin reikalingą Europos Sąjungos tautų vienybę, darną ir solidarumą.

Tikimasi, kad idėja liepos 28-ąją Europos miestų aikštes papuošti iškeltomis ES vėliavomis ilgainiui taps kasmetine tradicija.

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content