Tarptautinėse vaikų žaidynėse kauniečiai iškovojo 5 medalius

Taipėjuje (Taivane) vykstančiose Tarptautinėse vaikų žaidynėse kauniečiai skina pergales. Gausus būrys atletų džiaugiasi aukso medaliais krepšinio bei šuolio į aukštį rungtyse. Kauniečiai taip pat puikiai pasirodė rutulio stūmimo, bėgimo bei plaukimo rungtyse.

Liepos 11-16 dienomis Taipėjuje vykstančios 50-osios Tarptautinės vaikų žaidynės sėkmingos kauniečiams – atletė Meda Maujauskaitė bei vaikinų krepšinio komanda į Kauną parveš aukso medalius. Trečiadienį į aukštį nušokusi 1,61 m M. Majauskaitė aplenkė konkurentes iš Taipėjaus bei Slovakijos, o krepšininkai rezultatu 47:29 finale sutriuškino Izraelio jaunimo komandą.

Savo sąskaitoje aukso medalį jau turinti Meda Majauskaitė taip pat ant kaklo užsikabins ir sidabro medalį rutulio stūmimo rungtyje, kurioje ji pasiekė 12,92 m rezultatą. Jos bendraamžė Ieva Florijona Čėsnaitė šioje rungtyje užėmė trečią vietą, rutulį numetusi 12,83 m.

Aukščiausius rezultatus plaukime tarp vaikinų pasiekė Erikas Grigaitis, 200 m nugara atplaukęs trečias bei iškovojęs bronzos medalį. Jis taip pat puikiai pasirodė 50 m ir 100 m plaukimuose nugara ir laisvu stiliumi. 50 m plaukimo krūtine greičiausias tarp lietuvių tapo Žygimantas Vainauskas, atplaukęs šeštas, o jo bendraamžis Pijus Klimas atplaukė aštuntas. Plaukime tarp merginų 400 m rungtyje greičiausia Liepa Kluonytė, plaukusi laisvu stiliumi ir užėmusi šeštą vietą. Ji taip pat puikiai atplaukė ir 200 m ir 400 m laisvo stiliaus plaukimo rungtyse. Deidra Kareckaitė 100 m rungtyje krūtine atplaukė septinta.

Bėgime puikiai pasirodė Marija Jecabsone, 800 m distanciją nubėgusi per 2 min. 22,04 sek. ir finišo liniją kirtusi penkta. Šuolio į tolį rungtyje pasižymėjo Luka Garšvaitė (5,35 m), taipogi užėmusi penktą vietą.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

 

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content