Konkurse „Kauno akcentai“ – finišo tiesioji

Kauno miesto savivaldybės paskelbtas architektūrinių idėjų konkursas „Kauno akcentai“ artėja prie pabaigos. Konkurso organizatoriai idėjų skulptūroms ar meniniams akcentams laukia iki liepos 25 dienos.

Idėjų konkurse centrinė miesto dalis suskirstyta į 10 zonų, besidriekiančių nuo Ramybės parko iki Santakos. Savo idėjas autoriai turėtų numatyti konkrečiai vietai. Kiekvienoje konkurso dalyje bus paskelbtas nugalėtojas, kuriam atiteks 1 tūkst. eurų dydžio premija.

Konkursu per pastarąsias kelias savaites aktyviai domėjosi ne tik lietuviai, bet ir menininkai iš kelių užsienio valstybių. Kiek skulptūrų ar kitokių meninių akcentų šįmet bus įgyvendinta, paaiškės po idėjų konkurso. Jų įgyvendinimui šių metų miesto biudžete numatyta 170 tūkst. eurų.

Prieš dvi savaites iš konkursu susidomėjusių menininkų sulaukę racionalių pasiūlymų, konkurso organizatoriai atsižvelgė į pastabas. Potencialūs konkurso dalyviai pageidavo, kad būtų viešai nurodyti konkurso vertintojai. Taip pat pakoreguotos atskiros sąvokos ir konkursui teikiamo svarbiausio dokumento – vizualizacijos – apimtys.

Konkursui pateiktas idėjas vertins Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas, dailininkas Gintautas Vaičys, skulptorius Mindaugas Šnipas, Lietuvos ryšių su visuomene specialistų sąjungos pirmininkas Andrius Kasparavičius, Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus vedėjas Svaigedas Stoškus ir Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas. Daugiau informacijos apie konkursą – http://akcentai.kaunas.lt

 

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content