Kaune viešajame transporte – revoliucinis sprendimas

Kaunas taps pirmuoju miestu šalyje, kuriame keleiviai su tuo pačiu bilietu galės keliauti skirtingomis viešojo transporto rūšimis. Metų pabaigoje kauniečiams bus pasiūlyti vienkartiniai elektroniniai bilietai, kurie bendrai galios ne tik autobusuose ar troleibusuose, bet ir maršrutiniuose taksi.

Naujojo tipo bilietai keleiviams suteiks teisę per 30 minučių nuo kelionės pradžios persėsti į kitą transporto priemonę, nepriklausomai nuo to, su kurie jie pradėjo kelionę.

„Ne visuose mikrorajonuose ir atkarpose yra galimybė susisiekti autobusais ir maršrutiniais taksi, kai kur yra tik maršrutiniai taksi, kai kuriose atkarpose yra tik autobusai. Norint planuoti savo kelionę, kauniečiams bus žymiai paprasčiau ir patogiau, kai jie galės derinti visus tinklus – autobusų, troleibusų ir maršrutinių taksi“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto eismo ir organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Prieš startuojant su naujo tipo bilietu, autobusus ir troleibusus valdančios įmonės „Kauno autobusai“ bei maršrutinius taksi siūlančios bendrovės „Kautra“ turės įsigyti naują programinę įrangą bei suderinti sistemas. Planuojama, jog keleiviai nauja paslauga galės naudotis nuo šių metų gruodžio 1 dienos.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content