Kauniečiai kviečiami pasitikti Nacionalinės ekspedicijos Nemunu dalyvių

„Nacionalinė ekspedicija: Nemunu per Lietuvą“, aplankiusi visas Lietuvos didikų Radvilų  istorines sostines, šį antradienį finišuos Kaune. Po ilgos, sudėtingos, tačiau labai svarbios kelionės grįžtančius ekspeditorius visi kauniečiai kviečiami pasitikti Pažaislyje įsikūrusiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“.

Ekspediciją sudaro itin smagi komanda – B. Vanagas, G. Liaudanskas – Svaras,  E. Jakilaitis, A.Bumblauskas, S. Paltanavičius, Z. Kelmickaitė. Jie su dainomis bei istorijomis 2 savaites keliavę nuo Nemuno aukštupio iki žemupio, galiausiai liepos 5 d., antradienį, pasieks Kauną.

„Šio projekto esmė yra paminėti turtingą Lietuvos istoriją – nuo pat ištakų iki dabarties. Nors Pacų giminės vardas šioje ekspedicijoje nėra minimas, labai džiaugiamės, kad komandą pasitiksime būtent čia – istoriniame Pacų šeimos funduojamame Pažaislio vienuolyne“, – tvirtino „Monte Pacis“ vadovė Indra Ramanauskienė.

Ekspedicija birželio 22 dieną startavo  Baltarusijos mieste Nesvyžiuje. Iš ten jie Nemunu plaukė per Radvilų istorines sostines, ne tik grožėdamiesi Baltarusijos bei Lietuvos gamtos grožiu, bet ir stengdamiesi kuo labiau pažinti istoriškai ir kultūriškai svarbias vietas.

Ekspedicijos dalyviai plaukia venterine valtimi, suręsta specialiai šiam žygiui. Pasak ekspeditorių, analogiška valtimi prieš 159 metus grafas Konstantinas Tiškevičius surengė panašią kelionę Nerimi. Šios patvarios valtys iki šių dienų yra statomos Rusnėje ir yra skirtos plaukioti upėmis.

Ekspedicijos narius svetingumo komplekse pasitiks ansamblis „Ainiai“ ir kylanti žvaigždė Sandra Lebrikaitė su naujausia programa „Retro“. Aktorius Andrius Žiurauskas žaismingoje viktorinoje pateiks faktus apie Nacionalinės ekspedicijos projektą, maršrutą ir dalyvius, su kuriais svečiai galės gyvai pabendrauti bei apiberti klausimais.

 

Ekspedicijos atplaukiant lauksime nuo 18 val., pasitikimas vyks „MONTE PACIS“  Karietų aikštėje. Renginys nemokamas.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content