Griauna mitus apie naująjį Kauno miesto kioskų ir paviljonų išdėstymo specialiųjų planą

Kauno miesto savivaldybė parengė naująjį kioskų ir paviljonų išdėstymo specialųjį planą. Jį pristačius prekybininkams, šiems kilo įvairių nuogąstavimų – esą norima uždaryti, nugriauti ar riboti kioskų, paviljonų veiklą. Savivaldybės specialistai pateikia aiškius atsakymus į klausimus, prekybininkams keliančius daugiausiai nerimo.

Siekiant nustatyti kioskų, paviljonų veiklos reglamentą, šiuo metu jau yra parengtas Kioskų, paviljonų ir prekybai pritaikytų automobilių ar priekabų išdėstymo Kauno miesto teritorijoje specialusis planas. Tai yra teigiamas dalykas, mes daug metų šito laukėme. Mes turime nusistatyti bendras taisykles, nes gyvename viename mieste. Savivaldybė neturi ketinimų ir tikslų uždaryti, nugriauti, kitaip nutraukti ar riboti kioskų, paviljonų veiklos. Tikslas – nustatyti aiškius kioskų, paviljonų veiklos ir plėtros kriterijus“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Pasak R. Rabačiaus, kioskų savininkai turėtų pasidžiaugti, kad toks planas atsirado ir, kad tai įteisins jų veiklą.

„Kai bus patvirtintas specialusis planas, kioskų savininkams nuo to turėtų būti tik ramiau. Jie turės galimybę plačiau žiūrėti į ateitį ir ramiau daryti investicijas į savo verslą, kuris turi atitikti bendrus reikalavimus. Kioskas ar paviljonas turi būti neapleistas, neapšiuręs, prižiūrėtas. Tam savininkams yra duodamas trijų metų laikotarpis“, – pabrėžė R. Rabačius.

Planuojama, jog kioskų, paviljonų ir prekybai pritaikytų automobilių ar priekabų parengtas specialusis planas miesto taryboje bus tvirtinamas rudenį.

 

6 MITAI

1 mitas – kioskų, paviljonų ir prekybai pritaikytų automobilių ar priekabų  specialusis planas rengiamas neteisėtai.

Netiesa! Specialusis planas rengiamas vadovaujantis Vietos savivaldos, Teritorijų planavimo, Žemės, Statybos, Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos, Aplinkos apsaugos, Saugaus eismo automobilių kelių įstatymais; Kauno miesto savivaldybės  tarybos 2012 m. birželio 28 d. sprendimu ir Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2012 m. liepos 31 d. sprendimu.

2 mitas – parengtu specialiuoju planu siekiama dar labiau sugriežtinti sąlygas smulkiesiems prekybininkams išlikti savo verslo vietose.

Netiesa! Specialiajame plane numatoma, kad nei vienas kioskas, paviljonas nėra griaunamas. Iš 570 kioskų tik 12 turės būti perkelti dėl miesto infrastruktūros plėtros. Perkeliamiems kioskams bus suteikiama pirmenybė pasiūlant naują vietą toje pačios seniūnijos teritorijoje.

3 mitas – tai, kas parašyta plano projekte, yra nesvarbu. Kioskų savininkai ir taip žino, ką planuoja miesto savivaldybė.

Netiesa! Praėjusią savaitę vykusiame viešajame plano svarstyme paklausus , kiek dalyvaujančių smulkiųjų verslininkų skaitė projekto sprendinius, pakilo tik 6 rankos. Visi kiti komentavo net neperskaitę. Užsiregistravusių buvo 34.

4 mitas – prekybininkai nespės atnaujinti savo turimų objektų pagal specialiojo plano pavyzdį.

Netiesa! Kioskų ir paviljonų  pertvarkymui specialiajame plane yra numatytas 3 metų pertvarkymo laikotarpis.

5 mitas – Kauno savivaldybės administracija parengtame specialiajame plane yra nusistačiusi daug perteklinių nuostatų.

 Netiesa! Visiems esamų kioskų ar paviljonų savininkams, pateikusiems prašymus pratęsti projektus ir išduoti leidimus, projektai pratęsiami ir leidimai išduodami. Išskyrus tuos atvejus, jei kiosko savininkas nesilaikė sutarties sąlygų. (Sutartis pasirašoma su Klientų aptarnavimo skyriumi, Licencijų poskyriu).

 6 mitas – specialiojo plano visame turinyje yra nurodoma, kad plano sprendinių iškelti reikalavimai apima ir jau „pastatytus“, „esamus“ statinius.

 Netiesa! Sprendiniuose įvardinta, kad „geros būklės statinių, jei jie netrukdo automobilių, pėsčiųjų ar dviratininkų eismui, neužstoja Kultūros paveldo teritorijos pastatų pirmo aukšto fasaduose esančių vertingų architektūrinių detalių, veikla derinama maksimaliai pagal teisės aktus leidžiamam laikotarpiui“.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content