Programoje „Iniciatyvos Kaunui“ – metas svarbiausiam etapui

Daugiau kaip pusę tūkstančio paraiškų programoje „Iniciatyvos Kaunui“ įvertinę 64 ekspertai baigė savo misiją. Patvirtintų projektų autoriai jau sudarinėja sutartis su savivaldybės administracija. Dabar prasideda svarbiausias etapas – patvirtintų projektų įgyvendinimas.

„Visi įpratome tik imti ir imti. Atėjo laikas ir kažką duoti. Duoti savo miestui, kuriame gyveni, kuriame užaugai, kuriame yra tavo šeima, draugai. Tikrai dirbom nuoširdžiai, neskaičiavom laiko, bet buvo malonu, nes visa tai darėme savo miestui“, – teigė KTU Socialinės atsakomybės tyrimų centro direktorė prof. habil. dr. Žaneta Simanavičienė.

Kai kurie projektų vertinimo komisijos nariai prisipažino šiam darbui paskyrę ištisas dvi savaites – tiek laiko prireikė norint įsigilinti ir objektyviai nuspręsti, ar nevyriausybinių organizacijų ir miesto bendruomenių siūlomos veiklos vertos finansavimo.

„Tai buvo įdomi ir vertinga patirtis. Manau, kad ir kitąmet daugelis iš mūsų pakartotume tą patį. Juk viskas – dėl visų mylimo miesto, tad paaukoto laiko visiškai negaila“, – kalbėjo viena iš ekspertų komandos narių, Kauno apskrities viešosios bibliotekos Kultūros projektų vadovė Eglė Kulikauskienė.

Iš viso programoje „Iniciatyvos Kaunui“ sulaukta 530 paraiškų. Daugiausia jų – kultūros (154) ir sporto (108) srityse. Vos penki projektai neatitiko administracinių reikalavimų, o likę 525 pateko į ekspertinio vertinimo etapą. Kiekvieną paraišką vertino po du ekspertus. Jų nuomonėms nesutapus, į pagalbą būdavo pasitelkiamas trečiasis specialistas, kurio balsas tapdavo lemiamas. Atrinktų beveik 400 projektų autoriams bus paskirstyta iš viso 3,64 mln. eurų.

„Pagrindinis savivaldybės tikslas – teikti kokybiškas paslaugas, reikalingas miestui ir jo žmonėms. Su tokia didele ekspertų ir visų paraiškas teikusių nevyriausybinių organizacijų bei miesto bendruomenių pagalba Kaune per šiuos metus bus padaryta daug labai gerų darbų“, – akcentavo programos „Iniciatyvos Kaunui“ iniciatorė, Kauno miesto tarybos Valdymo ir bendruomenių plėtojimo komiteto pirmininkė Rasa Šnapštienė.

Ekspertais neatlygintinai sutikę dirbti skirtingų sričių atstovai ketina tęsti su programoje „Iniciatyvos Kaunui“ pradėtą veiklą. Kitas žingsnis – tolesnė projektų stebėsena. Vertinimo komisijos nariai ketina patys įsitikinti, kaip įgyvendinami jų patvirtinti projektai, ar jų veiklos atliepia Kauno poreikius ir pateisina miestiečių lūkesčius.

Būtent šis, lemiamas „Iniciatyvų Kaunui“ etapas kaip tik šiuo metu vis labiau įsibėgėja. Daugiau informacijos apie finansuojamus ir įgyvendinamus projektus galima rasti oficialioje programos svetainėje iniciatyvos.kaunas.lt

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content