Neįgaliųjų įėjimais pasirūpinę Laisvės alėjos verslininkai mokės mažiau mokesčių

Rekonstruojamoje Laisvės alėjoje esančias patalpas valdantys verslininkai, pasirūpinę patogiu neįgaliųjų patekimu į patalpų vidų, gaus ženklias žemės arba nekilnojamojo turto mokesčių lengvatas.

Iki Laisvės alėjos rekonstrukcijos pradžios į daugumą patalpų neįgalieji patekdavo per išorėje įrengtus pandusus. Užbaigus kloti granitines plokštes, neįgaliųjų įeigos turės atsidurti patalpų viduje. Tai numatyta rekonstrukcijos projekte.

„Miestas prie pastatų „prives“ granito dangą su atitinkamais nuolydžiais, o už neįgaliesiems pritaikytus įėjimus, kurie turi būti įrengti patalpų viduje, yra atsakingi tų patalpų savininkai“, – pabrėžė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kauno miesto tarybos patvirtintu sprendimu, visiems juridiniams asmenims, pasirūpinusiems neįgaliųjų įėjimu, gali būti suteikiama 50 proc. nuolaida už per pastaruosius metus priskaičiuotus žemės, nekilnojamojo turto arba nuomos už valstybinę žemę mokesčius.

Šia lengvata tikrai pasinaudos verslininkai, valdantys pastatus, kuriuose įsikūręs restoranas „Lietuviški patiekalai“, kavinė „Chill cafe“ ir parduotuvė „Utenos trikotažas“.

„Patys verslininkai turi būti supratingi ir suvokti, kad turi prisidėti prie gražesnio miesto kūrimo.  Mūsų visų tikslas, kad Kaunas taptų gražesniu ir saugesniu visiems“, – teigė neįgaliųjų įėjimą į parduotuvę „Utenos trikotažas“ artimiausiu metu įrengsiantis šias patalpas valdantis verslininkas Rimantas Meška.

„Patalpų pritaikymas neįgaliesiems, mamoms su vežimėliais ar vaikais reikalauja papildomų investicijų. Tačiau ginčai ar diskusijos į niekur nenuves, anksčiau ar vėliau vis tiek reikės susitvarkyti, juolab, kad ir įstatymas to reikalauja. Po rekonstrukcijos priėjimas prie parduotuvių bus patogus ir lygus“, – teigė restorano „Lietuviški patiekalai“ ir kavinės „Chill cafe“ savininkas Daivis Urba.

Įėjimą patalpų viduje artimiausiu metu ketina įsirengti ir Laisvės alėjoje įsikūręs Kauno turizmo informacijos centras.

„Laisvės alėjos rekonstrukcija yra visų mūsų bendras reikalas. Tikiuosi, kad puikiu socialiai atsakingo verslo parodytu pavyzdžiu netruks pasekti ir kiti patalpų savininkai“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Prašymus suteikti mokesčių lengvatas priima Kauno miesto savivaldybės administracijos Klientų aptarnavimo skyrius. Dėl informacijos apie mokesčių lengvatų taikymą galima kreiptis į Finansų ir ekonomikos skyriaus Biudžeto poskyrio vyr. specialistę Kristiną Liaugaudienę (42 40 14; kristina.liaugaudienė@kaunas.lt)

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content