Baltijos miestų sąjungos vadovai: palaikome Kauno siekį tapti Europos kultūros sostine

Šią savaitę Kaune įvyko Baltijos miestų sąjungos (BMS) valdybos posėdis. Daugiau nei dvi dešimtys specialistų iš dešimties Baltijos jūros regiono miestų diskutavo  pabėgėlių, jaunimo nedarbo, viešųjų miesto erdvių klausimais. Svečiai taip pat išreiškė palaikymą Kauno siekiui 2022 metais tapti Europos kultūros sostine.

„Be kultūros kaip be deguonies“, – teigė posėdyje dalyvavusi Umea (Švedija) miesto merė Marie-Louise Rönnmark. Pasak jos, bet kuris miestas turi kuo daugiau investuoti į kultūrą, nes tai yra tiesiausias kelias vis labiau pasitikėti savo jėgomis.

„Kaunas – gyvas miestas, kuriame šurmuliuoja aktyvus jaunimas, studentija. Šaunu, kad Kaunas taip intensyviai ruošiasi ir siekia Europos kultūros sostinės titulo. Miestas turi daug ambicijų. Daugelis miestų daro klaidą, kuomet nėra investuojama į kultūrą. Man Kaune didžiausią įspūdį paliko meilė krepšiniui ir mokslui“, – teigė UBC organizacijos prezidentas Peras Boedkeris Andersenas.

„Kaunas vėl tampa aktyviu šios sąjungos dalyviu. Esame suinteresuoti miestų ilgalaikės tarptautinės bendradarbiavimo strategijos sukūrimu, kuri apimtų visą Baltijos regioną, kad nebūtų vienkartinių tarptautinių projektų, o tai būtų integruota į viso miesto bendrą strategiją“, – sakė BMS valdybos narys, Kauno miesto tarybos narys Mantas Jurgutis.

BMS pagrindiniai tikslai skatinti bendradarbiavimą ir patirties apsikeitimą tarp Baltijos regiono miestų, vykdyti darnią, atsakingą ir efektyvią politiką bei skatinti, kad piliečiai aktyviai dalyvautų miestų valdyme, kad miestų plėtra atitiktų Europos Sąjungos strategiją Baltijos jūros regiono plėtrai.

BMS yra Baltijos jūros regiono miestų tinklas, vienijantis apie 100 miestų narių iš 10 valstybių aplink Baltijos jūrą. Organizacija įkurta 1991 m. Gdanske. Tai savanoriškas aktyvių miestų tinklas, kur miestai nariai gali dalintis ir keistis patirtimi, dalyvauti projektuose, programose ir pan.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content