Aiškėja, ką šiemet kauniečiai išvys „Hanza dienose“

Jau gegužės 20-22 dienomis Kauną nuspalvins šurmulys  ir muzikos garsai – šiomis dienomis vyks pavasario simboliu tapusios „Kauno Hanza dienos“, kurių šūkiu šiemet tapo „Hanza tiltai“. Tiltai atsispindės bene visose programos dalyse – tiltai, jungiantys žmones, prekybinius mainus bei skirtingas epochas. O labiausiai išryškės tiltas tarp viduramžių ir naujausiųjų laikų.

Šventę atidarys koncertas „Tieskime tiltus“ Kauno pilies scenoje su žymiausiais šalies atlikėjais. Gegužės 20 d. 19 val. kartu su Kauno miesto Bigbendu pasirodys Lietuvoje išpopuliarėjusi latvių dainininkė Samanta Tina, Rūta Ščiogolevaitė, Linas Adomaitis, Rosita Čivilytė, Kotryna Juodzevičiūtė, Sasha Song, Agnė Juškėnaitė, Dainius Griesius, Vytenis Kaluškevičius  bei Jurgis Brūzga. Iškilmingo atidarymo koncertą pradės šventinė eisena bei Kauno aeroklubo lėktuvų akrobatinis pasirodymas.

Viduramžių dvasia pulsuojantis renginys šiemet bus praturtintas išmaniosiomis technologijomis. Tradicinį Kauno pilies šturmą nušvies specialiai šventei rengiamas pirotechnikos ir vaizdo projekcijų reginys. Trijose scenose vyksiančią „Hanza dienų” programą teletiltais sujungs net trys renginio vedėjai: LNK televizijos atradimas – iš Kauno kilusi dainininkė ir tinklaraštininkė Agnė Juškėnaitė, gineso rekordininkas iliuzionistas Rokas Bernatonis ir specialiai iš Berlyno į Kauną sugrįšiantis choreografas, renginių režisierius ir vedėjas Šarūnas Kirdeikis. Šis vedėjų tandemas nuolat aptars karščiausias renginio aktualijas, kalbins programos atlikėjus ir šventės dalyvius bei rengs specialų šventės vaizdo dienoraštį. Iškilmingo atidarymo koncerto staigmena taps prie šių vedėjų prisijungsianti kviestinė žvaigždė.

Svarbų vaidmenį šventėje turės socialiniai tinklai, nutiesiantys tiltus į tolimiausius pasaulio kampelius –  Kaunas sveikins viso pasaulio Lietuvius, o visi norintys galės atsiųsti sveikinimą Kaunui ir akies krašteliu pamatyti šių metų Kauno fiestą internetinės transliacijos dėka. Jau dabar šventės rengėjai kviečia siųsti linkėjimus Kaunui su žyma #HanzaTiltai. Juos kauniečiai ir miesto svečiai ekranuose išvys renginio metu.

Turtingą šventės programą šiemet papildys ir mažesni kameriniai renginiai, kuriuos ruošia įvairios Kauno organizcijos ir bendruomenės: Vytauto Didžiojo universitetas pakvies į senamiestyje įsikūrusio Menų fakulteto kiemelį, krikščionišką miesto tapatybę atspindės Kaune įsikūrusių organizacijų rengiamos programos ir koncertai.

Tradicinę šventės programą, kurioje svarbią vietą užims viduramžių amatų mugė, papildys keletas intriguojančių naujienų. Šeštadienį prie Daugirdo amfiteatro vyks Tarptautinis galiūnų čempionatas, subursiantis garsiausius pasaulio sportininkus. Sekmadienį džiazo mėgėjus suburs konkursas „Džiazo tiltai”. Konkurso dalyvius vertins kompetetinga komisija ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Programą vainikuos kultinės grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertas. Sekmadienį 18 valandą uždarymo koncerte pasirodysianti grupė šiemet apdovanota net dviem M.A.M.A. apdovanojimais – „Metų proveržio“ nominacijoje ir už geriausią vaizdo klipą „Į Venesuelą“, kuris „Youtube“ kanale peržiūrėtas daugiau nei 700 tūkstančių kartų ir susilaukė pačios Venesuelos žiniasklaidos dėmesio.

Šiemet „Kauno Hanza dienas“ kartu su Kauno miesto savivaldybe organizuoja kūrybos namų ELITAZ komanda, kuri turi sukaupusi daugiau nei 10 metų patirtį renginių organizavimo srityje bei TV produkcijos gamyboje. Tai ne pirmas kartas, kai ši komanda bendradarbiauja su Kauno miestu – 2014 metais vasario 16 d. Kauno Nepriklausomybės aikštėje rengė koncertą „Švęskimę laisvę“, o 2015 m. – Kauno rotušės aikštėje Kalėdų eglės įžiebimo ir „Išsipildymo akcijos“ paramos koncertą.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content