Kauniečius kviečia į akciją „Kaunas tvarkosi“ minti dviračiais

Visuotinei švarinimosi akcijai „Kaunas tvarkosi“ besiruošiantis miestas skaičiuoja visą eilę priežasčių, dėl ko šį savaitgalį vertėtų atsigręžti į ekologiškas transporto priemones – dviračius.

Vienas svarbiausių argumentų: šiemet akcija „Darom“, po kurios vėliava rengiama „Kaunas tvarkosi“, pagrindiniu prioritetu pasirinko oro taršos mažinimą. Šiomis dienomis Kaunas alsuoja dviračių nuotaikomis. Vakar oficialiai atidarytas naujas dviračių takas, sujungęs Kauno miestą bei rajoną ir nuo Marvelės nusidriekęs Kačerginės link. Be to, šeštadienį popiet jau dvyliktą kartą vyks tradicinis Kauno dviratininkų paradas, važiuosiantis vaizdingu maršrutu nuo Kauno valstybinio muzikinio teatro būtent į Kačerginę.

„Regis, ši savaitė ypatingai persmelkta ekologijos idėjomis. Turime puikią progą ne tik pagražinti savo miestą, bet ir pagaliau iš tikrųjų pradėti dviračių sezoną. Juolab kad vos po savaitės, gegužės pirmąją, startuoja „Europos dviračių iššūkis“, kuriame tarp 40 Europos miestų tradiciškai dalyvaus ir Kaunas. Taigi rytoj turėsime progą apšilti kojas ir padaryti įžangą šių metų iššūkiui“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

„Darom 2016“ siekia atkreipti visuomenės dėmesį į būtinybę mažinti oro taršą. Prisidėdami prie šio tikslo, akcijos „Kaunas tvarkosi“ organizatoriai primena, kad puoselėti aplinką galima ne vien renkant šiukšles ar rūšiuojant atliekas, bet ir rečiau naudojantis automobiliais.

Taigi gyventojai kviečiami į vienuolika tvarkymo taškų visose seniūnijose atvykti pėsčiomis, dviračiais arba visuomeniniu transportu. Visuotinis tvarkymas prasidės 10 val. Tikimasi, kad šiemet švarinimo akcija sulauks rekordinio populiarumo ir taps tradiciniu kasmetiniu miesto festivaliu.

Kauniečiai, savarankiškai tvarkysiantys savo gyvenamąją aplinką, surinktas didesnes šiukšles gali nemokamai pristatyti į stambiagabaričių atliekų priėmimo aikšteles. Jų adresus ir daugiau informacijos apie akciją rasite internete tvarkosi.kaunas.lt.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content