Prie akcijos „Kaunas tvarkosi“ jungiasi ir žalgiriečiai

Artėjanti visuotinė švarinimosi diena Kaune pretenduoja tapti vienu didžiausių miesto festivalių. Šį šeštadienį vyksiančios akcijos „Kaunas tvarkosi“ partnerių gretas papildė Kauno „Žalgiris“. Sveikindamas kauniečių iniciatyvą gražinti miestą, komandos treneris Šarūnas Jasikevičius pažadėjo dosnių dovanų.

„Mūsų spalvos – žalia ir balta – jau savaime simbolizuoja švarą ir tvarką. Esame tam neabejingi ir tikrai nuoširdžiai palaikome šią akciją. Deja, šįkart žalgiriečiai prisijungti negalės, nes tądien žaisime prieš „Šiaulius“, bet tikrai sirgsime už akcijos dalyvius, o kad tai nepasirodytų tik tušti žodžiai, patiems aktyviausiems tvarkdariams padovanosime 220 bilietų į atkrintamąsias Lietuvos krepšinio lygos rungtynes, kurios vyks gegužės antrąją“, – prižadėjo Š. Jasikevičius.

Beje, „Žalgirio“ krepšininkai prieš kelerius metus jau yra dalyvavę visuotinėje švarinimosi akcijoje Kaune ir svarsto galimybes prie jos prisijungti kitąmet. Tuo metu „Kaunas tvarkosi“ organizatoriai juokauja prašysiantys LKL, kad tądien rungtynių tvarkaraštyje būtų numatytas laisvadienis.

Šeštadienį viename iš vienuolikos miesto tvarkymo taškų prisijungti prie kauniečių ketina ir meras Visvaldas Matijošaitis, atidėjęs planuotą komandiruotę į Suomiją. Jis linkėjo, kad „Kaunas tvarkosi“ taptų tradiciniu miesto festivaliu ir visiems gyventojams primintų, jog puoselėti aplinką reikia ne vieną dieną, bet ištisus metus.

„Tegul artėjantis šeštadienis būna visiems įsimintinas. Prisipažinsiu, saulės neužsakinėjome, nes tai brangiai kainuotų, o mes taupome biudžeto lėšas, – šyptelėjo V. Matijošaitis. – Vis dėlto ne veltui sakoma, kad nėra blogo oro, o tik netinkama apranga. Neabejoju, jog viskas pavyks kuo puikiausiai ir po savaitgalio mes matysime dar labiau pagražėjusį Kauną.“

Mero pavaduotojas Povilas Mačiulis primena, kad kauniečiai laukiami ne tik visuose vienuolikoje miesto tvarkymo taškų kiekvienoje iš seniūnijų, bet ir kitose vietovėse. Tiesa, švarindami savo gyvenamąją aplinką, gyventojai turės pasirūpinti savarankišku šiukšlių išvežimu į atliekų surinkimo aikšteles. Tvarkymo taškų adresus ir visą informaciją, kur nemokamai priimamos didelių gabaritų atliekos galima rasti internete: tvarkosi.kaunas.lt

Miesto tvarkymo taškuose gyventojai bus aprūpinti būtinomis priemonėmis – pirštinėmis, rūšiavimo maišais ir darbo įrankiais. Be to, čia vyks ir edukacinės programos, kurioje tiek suaugusieji, tiek jų atžalos sužinos daugiau apie antrinių žaliavų panaudojimą ir atliekų rūšiavimą, o čia pat galės tai išbandyti praktiškai.

Visų akcijos „Kaunas tvarkosi“ dalyvių laukia dovanos ir suvenyrai, priminsiantys apie jų indėlį gražinant miestą.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content