Investicijos atkeliauja į Kauną: duris atvėrė milžiniškas „Lidl“ logistikos centras

Šį Ketvirtadienį pakaunėje atidarytas šešių futbolo aikščių dydžio bendrovės „Lidl Lietuva” logistikos centras. Viename moderniausių centrų Baltijos šalyse papildomai sukurta 130 darbo vietų. Iš čia prekės bus išvežiojamos po visoje Lietuvoje įsikūrusias „Lidl“ parduotuves.

Vienos didžiausių Europos mažmeninės prekybos tinklų „Lidl“ logistikos centras yra didžiausias pastaraisiais metais pastatytų logistikos centrų Lietuvoje. Jo plotas siekia 42 tūkst. kv. m, čia beveik 14 tūkst. kv. m užima šaldytuvai, 1 300 kv. m skirta administracinėms patalpoms. Logistikos centro dydis – kaip šešių futbolo aikščių. Investicijos į centrą siekia daugiau nei 38 mln. eurų.

„Labai svarbu, kad į Lietuvą atėjo didelės investicijos. Iš viso „Lidl“ Lietuvoje pažadėjo investuoti 150 milijonų eurų. Šio logistikos centro statybos – vienos didžiausių Lietuvoje per pastaruosius metus“, – sakė LR Ūkio ministras Evaldas Gustas.

„Lidl atėjimas parodė, jog Kauno regionas yra puiki vieta investicijoms. Kiekvienas vandens sudrumstimas Lietuvos rinkoje tik į naudą vartotojams. Svarbu, kad Karmėlavos oro uoste besileidžiantys lėktuvai nesumaišytų ir nenusileistų ant šio didžiulio logistikos centro“, – juokavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Vokietijos ambasadorė Jutta Schmitz pabrėžė, jog Lietuva tampa labai patrauklia šalimi Vokietijos verslininkams. Jos gimtinėje jaučiamas susidomėjimas galimybėmis investuoti Lietuvoje. Pasak „Lidl Lietuva“ vadovo Radostino Roussevo-Peine, bendrovė teikia pirmenybę pažangioms technologijoms bei rūpestingam išteklių naudojimui. Šią nuostatą atspindi ir logistikos centro įrangos bei valdymo sprendimai.

Pastate įrengti LED šviestuvai padeda taupiai naudoti elektros energiją. Šaldymo įrenginiuose pasitelkiami išimtinai natūralūs šaltnešiai, o vėsinimo ir šaldymo procesų metu pagaminta šiluma naudojama kitoms logistikos centro erdvėms šildyti. Įdiegta atliekų tvarkymo metodika padeda surūšiuoti ir tolesniam perdirbimui paruošti pakavimo medžiagas. Be to, bendrovė naudoja elektros energiją, gaminamą mūsų šalyje iš atsinaujinančių išteklių. Dėl savo techninių ir valdymo ypatumų „Lidl Lietuva” logistikos centras pelnė tarptautinį „BREEAM In-Use” sertifikatą, kuriuo ženklinami pastatai, darantys mažiausią poveikį aplinkai.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content