Naujas biokuro katilas Jurbarke šilumą atpigins ir kauniečiams

Jurbarke centralizuotai šilumą tiekianti bendrovė „Kauno energija“ pradėjo naujojo biokuro katilo statybas. Biokurui pakeitus iki šiol naudotas brangias dujas, šiluma atpigs ne tik jurbarkiečiams, bet ir kauniečiams.

Kelerius pastaruosius metus už tai, kad Jurbarko gyventojai galėtų mėgautis nebrangia šiluma, kauniečiai kasmet sumokėdavo apie 700 tūkst. eurų. Tokia situacija susiklostė dėl to, kad tiek Jurbarko, tiek ir Kauno gyventojams šilumą tiekianti bendrovė „Kauno energija“ visiems klientams privalo taikyti vienodą tarifą.

Didžioji dalis šilumos energijos Kaune pagaminama iš biokuro, tuo tarpu Jurbarke veikiančiame filiale naudojamos brangios dujos, dėl kurių šilumos gamybos savikaina yra maždaug 40 proc. didesnė.

 Pasak kapsulės įkasimo ceremonijoje dalyvavusio Kauno mero Visvaldo Matijošaičio, pokyčių Jurbarke reikėjo imtis jau prieš 10 metų.

„Jurbarkas galėjo sėkmingai apsirūpinti pigia šiluma ir kauniečiams būtų nereikėję tapti donorais“,  – tvirtino V. Matijošaitis.

Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius neslėpė, jog šio biokuro katilo statybos yra labai svarbi diena visam Jurbarkui.

Paleidus naująjį katilą, Jurbarko katilinėje iki 80 proc. šilumos bus pagaminama iš biokuro. Gamtines dujas reikės naudoti tik šalčiausiais žiemos mėnesiais. Investicijos į šį projektą siekia 1,1 mln. eurų. Šiuos darbus „Kauno energija“ vykdo savo lėšomis.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content