Paaiškėjo, kam atiteks Kauno Kultūros premijos

Kauno miesto savivaldybės įsteigtos Kultūros premijos šįmet bus įteiktos keturiems menininkams – kompozitorei Zitai Bružaitei, aktoriui ir režisieriui Aleksandrui Rubinovui, fotografijos dėstytojui Donatui Stankevičiui ir dailininkui Tadui Šimkui. Miesto kultūrai ir menui nusipelniusiems kūrėjams šios premijos kasmet įteikiamos Kultūros dienos proga. Premijos dydis siekia 3 tūkst. eurų.

Z. Bružaitei premija bus įteikta už novatoriškos idėjas organizuojant festivalį „Iš arti“. Šis tarptautinės šiuolaikinės muzikos festivalis vyksta nuo 1997 metų. Kauno kamerinio teatro meno vadovas A. Rubinovas bus apdovanotas už laimėjimus tarptautiniuose festivaliuose.

D. Stankevičiui premija bus įteikta už kūrybinių procesų proveržį Lietuvos ir pasaulio fotografijos kontekste bei jo indėlį į Kauno fotografijos galerijos veiklą. Gatvės meno festivalio „Nykoka“ organizatorius T.Šimkus įvertintas už profesionalaus gatvės meno puoselėjimą viešoje erdvėje.

„Šiais metais buvo gauta 10 prašymų, kuriuose premijas įteikti buvo siūloma įvairias meno sritis atstovaujantiems mūsų miesto menininkams“, – teigė Kultūros ir meno tarybos pirmininkė Asta Vandytė.

Kultūros premijos skiriamos už aukščiausius laimėjimus konkursuose, novatorišką kultūrinę idėją ir jos įgyvendinimą Kaune. Premijų įteikimo ceremonija vyks šį ketvirtadienį, balandžio 14 dieną, 18 val., Kauno kultūros centre „Tautos namai“, esančiuose Vytauto pr. 79.

 

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content