Karo muziejaus sodelyje iškilmingai prisiekė Generolo P. Plechavičiaus licėjaus kadetai  

Šį penktadienį Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje iškilmingai prisiekė 129 Generolo Povilo Plechavičiaus licėjaus kadetai.

 Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, Vidaus reikalų viceministras Artūras Norkevičius, Krašto apsaugos viceministras Antanas Valys ir kiti garbūs svečiai, šia proga jiems įteikė pirmuosius antpečius.

„Kiekvieno gyvenime yra labai svarbių datų, svarbių priesaikų. Ši priesaika jums – viena svarbiausių. Jūsų mokykla ypatinga – vienintelė tokia Baltijos šalyse. Tai – mokykla, kurioje įgyjate žinių ir suprantate, kas yra tarnyba Lietuvai. Savo priesaika jūs prisiekiate likti ištikimi valstybei, savo priesaikai ir draugams“, – sakė D. Grybauskaitė.

„Linkiu būti ištikimiems savo Tėvynei ir Lietuvos valdoms. Jūs – mūsų ateitis.“, – kalbėjo Generolo P. Plechavičiaus mokyklos vadovas Viktoras Daunys.

Po ceremonijos susirinkę kauniečiai buvo pakviesti pasivaišinti kareiviška koše. Prieš 22 metus kaip Jaunojo kario būrelis visuomeniniais pagrindais įkurta mokykla 2012 m. tapo bendrojo ugdymo įstaiga. Tai vienintelė tokio pobūdžio mokykla Lietuvoje, kurioje ugdomi sausumos kadetai. Šiemet kadetų priesaiką priėmė 129 jaunuolių.

Ryšių su visuomene poskyrio informacija

 

Šioje svetainėje naudojami mūsų ir trečiųjų šalių slapukai. Jūsų sutikimas nereikalingas dėl būtinųjų slapukų, kurie padeda mums valdyti interneto svetainę ir užtikrinti jos apsaugą, naudojimo. Norėdami naudoti statistikos, analitikos ir rinkodaros slapukus, turime gauti jūsų sutikimą. Šiuos slapukus naudojame siekdami tobulinti svetainę, užtikrinti patogesnį naudojimąsi ja bei pasiūlyti jums aktualų turinį ir paslaugas. Juos galite pakeisti skiltyje „Parinktys“ arba sutikti su visų slapukų naudojimu paspaudę mygtuką „Sutikti su visais“. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos rasite: „Slapukų politika“.

Kauno bangelė
Skip to content